Woonadvies.

De toppers van Batibouw 2015 – Premiesessies & Design

In de aanloop naar Batibouw worden we overstelpt met persberichten van “de beste, meest innovatieve, baanbrekende, mooiste, … “ producten en merken. Opdat jij als bezoeker nog het bos door al die innovatieve en exclusieve bomen zou zien, pikken wij er enkele toppers uit die echt een bezoekje waard zijn.

Premiesessies

De bottomline van ieder project is geld. Of het nu gaat over de investering in een warmtepomp of over het bouwen van een volledig nieuwe woning: het draait altijd om centjes. De overheid reikt voor diverse werkzaamheden financiële steun aan de (ver)bouwers aan, hoewel deze de laatste jaren flink ingekrompen is.

Toch zijn er nog heel wat premies waar je gebruik van kan maken als je energiezuinig en duurzaam wilt (ver)bouwen. Om duidelijkheid te scheppen in het kluwen van premies maar ook om te duidelijk te maken wat het rendement van bepaalde investeringen kan zijn, organiseren Daikin, Recticel, Winsol & Bouwinfo.be PremieSessies op Batibouw 2015.

De data zijn:

  • Zondag 1 maart: 14-15u (Vlaanderen) & 15-16u (Wallonië
  • Zaterdag 8 maart: 14-15u (Vlaanderen) & 15-16u (Wallonië

De PremieSessies vinden telkens plaats in conferene room, vooraan Hal 5. Inschrijven kan via  www.premiesessies.be.

Design revivals van SieMatic & AGA

We zeiden al eerder dat retro hot is, kijk maar naar al die hippe retro huishoudtoestellen, en die trend zien we ook op Batibouw. Zo stelt SieMatic de SieMatic 29 voor; een nieuwe buffetkast die huist binnen de nieuwe stijlgroep URBAN. De nieuwe stijlgroep richt zijn pijlen op liefhebbers van “het onverwachte, levendige en inspirerende leven in de stad.”

De SieMatic 29 werd gebaseerd op de allereerste buffetkast die SieMatic op de markt bracht in 1929. De herinterpretatie van deze klassieker pakt uit met een knap design waarbij je zelf de kleur en het materiaal van de zijpanelen kan bepalen. Daarnaast kan je ook de nis personaliseren met een kleur naar keuze. Zo creëer je een uniek meubel dat volledig bij je interieur past. Je hebt zelfs de mogelijkheid om je spoelbak en kookplaat in het meubel te verwerken: perfect voor kleine keukens!

AGA kennen we al langer van hun knappe retro fornuizen. Dit jaar pakken ze op Batibouw uit met een nieuwe lijn van afgeslankte modellen. Omdat we steeds compacter wonen, moeten ook onze huishoudtoestellen wat afslanken. AGA speelt daar handig op in en biedt XXS modellen met een standaardafmeting van 60cm. De nieuwe AGA CITY60 fornuizen tellen 2 gietijzeren ovens en een kookplaat waar 3 potten en/of pannen op passen. Perfect dus voor groots kookplezier in kleine keukens!

P.S.: de AGA CITY60 ovens – met hun authentieke retro look – zijn beschikbaar in 14 verschillende kleuren!

SieMatic vind je in hal 11, stand 311 en AGA in hal 11, stand 11-110.

19/02/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
SFEER 2015: een vooruitblik
Volgende artikel
Tesla ontwikkelt batterij voor je huis