Woonadvies.

Interieurtips vanuit de hotelkamer van het Novotel London Excel

Afgelopen weekend brachten we een bezoek aan Grand Designs Live in Londen. Een indrukwekkende beurs rond design, interieur en de tuin. Kortom, alles waar wij een zwak voor hebben! Maar de hotelkamer waar we overnachtten heeft pas echt onze harten gestolen!

Waarom we onze hotelkamer niet wilden achterlaten…

Accor Hotels België nodigde ons uit om een bezoekje te brengen aan de beurs en bij hen te overnachten. We waren dan ook aangenaam verrast wanneer we de hotelkamer betraden. De rustiek ingerichte hotelkamer met veel aardetinten is toch een van de mooiste waar we tot hiertoe mochten overnachten en waar we stiekem ook wat jaloers op zijn.

We vertelden in het verleden al dat hotels een zeer goede inspiratiebron kunnen zijn voor je eigen interieur en dat is bij het Novotel Excel London hotel niet anders. Het kleurenpatroon van de kamer straalt rust en sereniteit uit. Felle kleuren in de slaapkamer houden je uit je slaap. Kies daarom voor een combinatie van aardetinten en (gebroken) wit. Geen fan van aardetinten? Dan zijn zachte pastelkleuren een goed alternatief!

Ook de indeling van de hotelkamer kan je makkelijk overnemen. Plaats naast het bed een bescheiden zitmeubel en een bijzettafeltje. Zo heb je altijd een plaatsje om nog even een boek te lezen voor het slapen gaan, nog even wat te werken of je schoenen te knopen. Bovendien zorgt dat meteen voor wat extra sfeer. Zorg ook voor verschillende lichtbronnen. Zo creëer je gezellige hoekjes of zorg je ervoor dat er enkel licht aan de bureau is zodat je partner ongestoord kan slapen. Wie houdt van koffie, kan zeker ook een klein koffiehoekje inrichten in de slaapkamer. Zo sta je altijd op met de geur van heerlijke koffie!

Goede tip: investeer in een goed bed. Wat heb je immers aan een leuk ingerichte kamer als je iedere ochten met een gebroken rug opstaat? Dit bed was alvast een droom om in te slapen! 

Een badkamer om u tegen te zeggen

De echte ‘masterpiece’ was echter de en-suite badkamer. Voorzien van een inloopdouche met een regendouchekop die uitnodigt om urenlang onder de douche te blijven staan. Omdat we bij iWonen ecologisch ingesteld zijn, hebben we het natuurlijk kort gehouden. Wel viel ons meteen een drukknop op aan de inloopdouche. De douche werd van de slaapkamer gescheiden door een wand met melkglas. Het leuke is dat je hierdoor vanuit de inloopdouche kon volgen wat er op tv was. Wil je echter wat meer privacy? Dan druk je de drukknop in en wordt het melkglas geblindeerd. Leuk snufje technologie dat ons daarentegen niet meteen een must lijkt voor je eigen badkamer of master bedroom.

Oh ja, deze tafel waarop je Angry Birds kan spelen mogen ze ook wel in onze woonkamer komen installeren!

Als het even kon, dan vervingen we onze eigen slaapkamer door deze hotelkamer! Breng je binnenkort een bezoekje aan Londen? Dan is dit hotel in Londen een absolute aanrader.

De opstelling van de vazen kan je kopiëren voor je eigen interieur. Eenvoudig maar toch gezellig en fris!
Ontbijt met zicht op de Thames en The O2-arena

Benieuwd naar de trends en designs die we op Grand Designs Live oppikten? Ontdek dan in de komende dagen onze Grand Designs Live-artikels!

12/05/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Een vinyl vloer in de badkamer – Een feest voor je ogen en voeten!
Volgende artikel
Une salle de bains purement rétro style années 30