Woonadvies.

Indrukwekkende woningen waarvan je niet zou zeggen dat het containers zijn

Deze containerwoningen zal je nooit in Ugly Belgian Houses zien! Eerst en vooral omdat ze niet in België staan maar ook omwille van hun architecturale looks. De zeecontainers die de basis vormden voor deze woningen kregen een grondige make-over met een verbluffend resultaat!

Bezoek je één van deze woningen, dan moet je al heel wat moeite doen om te zien dat het vroeger zeecontainers waren die allerlei spullen vervoerden over de hele wereld. Hier en daar geeft de vorm van de woning of de ontblote structuur van de container een stille hint geven naar het verleden. Maar trek je de deur achter je dicht? Dan voelt het interieur even huiselijk aan als een stenen woning. Sterker nog, doordat er in een container geen draagmuren geplaatst moeten worden, heb je een meer open gevoel. Het loftgevoel, zeg maar.

Crossbox House

Zoals de naam al doet vermoeden, vormt deze woning een kruis. Onderaan vormen twee containers het leefgedeelte. Op het gelijkvloers werd in kruisverband een tweede verdieping geplaatst die opnieuw bestaat uit twee containers. De bekleding aan de buitenkant zorgt voor een stijlvolle, zelfs futuristische look en ook wat extra isolatie. De donkere houten vloer in combinatie met moderne materialen en enkele kleuraccenten zorgen voor een smaakvol interieur.

Zag je trouwens de schommel die aan de onderkant van de eerste verdieping bevestigd werd?

Architect: CG Architects

PV14 House

Wie goed kijkt, telt veertien containers die nodig waren om deze luxewoning in Dallas te bouwen. Het gebouw dat in totaal zo’n 345m² beslaat, rust op een betonnen blok waarin een entertainment room, de garage en de berging ondergebracht is. Op de bovenverdieping vinden we de leefruimte, keuken, drie slaapkamers en de bijhorende badkamers. De muren werden dubbel geïsoleerd om het hele jaar een aangename temperatuur te garanderen. De diepte van ieder balkon zorgt ervoor dat het natuurlijke daglicht de hele bovenverdieping vult. Wie dacht dat je met zeecontainers niet in luxe kan wonen, is er dus aan voor de moeite.

Op het dak bevindt zich trouwens nog een kleine penthouse en een terras met een fenomenaal uitzicht over de stad. Oh ja, in de tuin ligt ook nog een zwembad met een lengte van twaalf meter. Wat heeft een mens nog meer nodig?

Architect: M. Gooden Design & Matt Mooney | Foto’s: Wade Griffith | PV14house.com

Coromandel Beach House

Qua locatie kaapt deze containerwoning de hoofdprijs weg. Gelegen op het strand van Coromandel in Nieuw-Zeeland, lijkt deze woning bijna op te gaan in zijn omgeving. Met twee slaapkamers, een open haard, een keuken en badkamer en cederhouten shutters vormt Coromandel Beach House een knusse ééngezinswoning.

Eyecatcher van deze woning? Het bad op wieltjes! Zo kunnen de bewoners het bad naar het terras duwen en baden in open lucht. La dolce vita!

Architect: Crosson Architects

Zo zie je maar dat je met een containerwoning alle kanten op kan en in hetzelfde, of zelfs meer comfort kan leven als in een standaardwoning. Neem zeker ook een kijkje naar dit prototype van een containerwoning die in maar liefst 3 dagen gebouwd kan worden én zeer energiezuinig is!

 


26/06/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Récupération de l’eau de pluie : tirez profit d’une citerne
Volgende artikel
Laat je inspireren… En ontwerp de dressing van je dromen!