Woonadvies.

Deze schuur kreeg een nieuw leven … en wat voor een!

Op het bosrijke Whidbey Island in de buurt van Seattle, Washington, ligt een schuur. Een tot voor kort aftandse, klassieke, moedeloos ogende schuur. Met de professionele zorgen van architectenbureau Shed – van een toepasselijke naam gesproken – werd het houten gebouw opnieuw tot leven gewekt. Het resultaat is een schuur met allures!

Schuur wordt binnenstebuiten gekeerd

De planken aan de buitenmuren van de schuur werden stuk voor stuk verwijderd. Ze hadden behoorlijk wat te lijden gekregen onder weer en wind. Shed bekleedde de muren opnieuw met warmrood cederhout, dat weer generatieslang de tand des tijds zal doorstaan. En de oude planken? Die kregen een nieuw leven als interieurelementen binnenin, zoals de lades in de keuken. Shed keerde de schuur dus letterlijk binnenstebuiten.

Leven in je renovatieproject

De unieke aanpak van Shed? De architecten verhuisden een tijdje naar de schuur om er zelf te wonen. Een verfrissende aanpak, om het zacht uit te drukken! Zo leerden ze de omgeving kennen en kregen ze inzicht in de lichtinval op verschillende momenten van de dag. Het resultaat zie je aan de grote ramen en intuïtieve inrichting.



Open indeling voor eindeloos ruimtegevoel

Het gelijkvloers van de schuur werd volledig open ingericht met een keuken en een woonkamer. In het bijgebouwtje, afgescheiden van de leefruimte, ligt een slaapkamer met eigen badkamer. Deze logeerkamer is van buitenaf bereikbaar zonder dat je door het hoofdgebouw moet. Op de verdieping van de schuur werd slaapruimte gecreëerd, met een prachtige loft in de nok. Ook de vele ramen zorgen voor een gevoel van ruimte en verbinding met de natuur. De bossen staan haast in de woonkamer.

Respect voor de constructie

Zonder aan de oorspronkelijke constructie van de schuur te raken, hebben de architecten het gebouw een compleet andere functie gegeven. Van praktisch boerderijgebouw werd het omgetoverd in een bruikbare woning: als vakantiehuisje maar net zo goed als permanent verblijf. En wie zou niet permanent willen verblijven in deze oase van rust en natuur?!

05/03/2015

Uw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Rendez-vous au salon Déco & Jardin du 13 au 16 mars
Volgende artikel
Waar in de badkamer plaats ik mijn stopcontacten?