Van donkere kamers naar open leefkeuken

De totaalrenovatie

SD Schrijnwerkerij en interieurbouw

Intro

Kijk samen met ons binnen in deze prachtige renovatie van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw in Keerbergen. De opdracht? De woonkamer, keuken en twee slaapkamers van de benedenverdieping slopen en omvormen tot een grote, open leefkeuken. En of SD daarin geslaagd is! Wij zijn alvast onder de indruk, jij ook?

“Ik zou SD aanraden omdat zij het hele traject begeleidt van A tot Z, met één aanspreekpunt. Ook het persoonlijk contact en het meedenken met de klant is een grote troef.”

Hans D.V., bewoner

In een notendop

  • Waar? Keerbergen
  • Wanneer? Januari 2017
  • Hoelang? Afbraak in juni 2017, einde oktober 2017
  • Prijsindicatie? €88.000

Sloopwerken om openheid te creëren

Voor dit project werd echt van nul begonnen: de muren en vloer van de bestaande woonkamer, keuken en twee slaapkamers werden gesloopt zodat SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw met een blank canvas kon starten.

In de achterste gevel werden twee grote schuiframen geplaatst. Dat geeft niet alleen een mooi zicht op de tuin, door de ramen komt ook veel natuurlijk licht naar binnen. Samen met de lichtgrijze polyurethaanvloer met betonlook zorgt dat voor een heerlijk open gevoel. Via de metalen dubbele binnendeur bereikt het licht zelfs de gang en de voordeur.

Weetje: In deze keuken is ook vloerverwarming geplaatst. Zo is het er altijd aangenaam warm. Doordat een polyurethaanvloer zo dun en elastisch is, is het het ideale materiaal om met de vloerverwarming te combineren.

Het grote pronkstuk: 5 meter lange eettafel en kookeiland

Lichte materialen voor een samenhangend geheel

Hét pronkstuk van deze keuken bestaat eigenlijk uit twee delen: het kookeiland en de eettafel! Die vloeien mooi in elkaar over en vormen zo een groot geheel van wel vijf meter lang. Zowel de tafel als het eiland zijn uit lichtkleurige materialen vervaardigd, wat het open en lichte gevoel van de keuken alleen maar verhoogt.

De eettafel bestaat uit licht eik. Het natuurlijke patroon van het hout geeft de tafel heel wat karakter. Voor het werkblad van het kookeiland is dan weer voor Corian® gekozen: een duurzaam oppervlaktemateriaal dat niet alleen onderhoudsvriendelijk en hygiënisch is, maar ook nog eens vocht- en vlekbestendig. Niet moeilijk dus dat SD Schrijnwerkerij & Interieuwbouw Corian® heeft voorgesteld als materiaal voor het keukenblad.

Materiaal in de kijker: Corian®…

  • … heeft onzichtbare naden. Een strakker resultaat is haast niet mogelijk!
  • … is een onderhoudsvriendelijk materiaal dat zich makkelijk laat reinigen en herstellen.
  • … is enorm sterk en duurzaam: vrees dus niet dat je je werkblad al na enkele maanden moet vervangen.

Strak en greeploos


Het lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo, maar in deze open keuken is er enorm veel opbergruimte! Zo zit er heel wat opbergruimte verstopt achter de greeploze schuiven van het strakke kookeiland.

Hoe je die schuiven dan opendoet? De eiken lades aan de tuinkant gaan open met een TIP-ON systeem: simpelweg op de lades duwen en ze gaan open. Voor de greeploze Corian®lades is gewerkt met uitsparing: bovenaan de kasten is er genoeg plek om je hand te plaatsen.

Gezelligheid troef dankzij donkere kasten

Naast licht en open, is de leefkeuken vooral ook heel gezellig. Dat is onder andere te danken aan de donkere eiken keukenkasten, die in mooi contrast staan met de lichtkleurige tafel. Dat contrast zorgt meteen ook voor een intiemere sfeer.

In tegenstelling tot de schuiven van het kookeiland, hebben de plafondhoge kasten wél grepen. De donkere handgrepen lopen van helemaal onderaan tot ongeveer in het midden van de kast: gebruiksvriendelijk voor zowel kinderen als ouders!

SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw heeft er op een slimme manier voor gezorgd dat de draaicirkel van de kasten nooit voor plaatsverlies zal zorgen: er is immers helemaal geen draaicirkel! De deuren verdwijnen meteen in de zijkant van de kast. Het is dus geen enkel probleem om zelfs permanent een kast open te laten staan, bijvoorbeeld om de koffiemachine te zetten of mooie glazen tentoon te stellen.

Tip van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw: Ben je een wijnliefhebber? Kies dan voor een wijnklimaatkast. Dankzij zo’n wijnklimaatkast blijft de wijn lang heerlijk lekker: de kast heeft immers de ideale bewaarcondities!

Let there be light!

Daarnaast heeft SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw ook voor de verlichting gezorgd. Het belangrijkste element daarin? De grote hanglamp boven de eettafel: perfect voor een gezellig etentje thuis. Het zachte licht creëert meteen de juiste sfeer en maakt de ruimte heel wat intiemer.

Alleen de beste en hoogtechnologische materialen

Een keuken die van top tot teen in orde is, die kan niet anders dan ook de beste toestellen bevatten. Daarom is er voor Miele gekozen voor zowel de drukstoomoven, de combi-oven, de diepvrieskast, de koelkast als de integreerbare vaatwasser. Zo zijn de bewoners verzekerd van levenslange kwaliteit.

De spoelbak heeft dan weer een Quookerkraan. Dat is niet zomaar een gewone mengkraan: ook kokend water stroomt er in no time uit. Gedaan met minutenlang wachten tot je water eindelijk pruttelt, dus!

Heb jij de dampkap al gezien? Waarschijnlijk niet: die is ingebouwd in de inductiekookplaat! Ook dat zorgt voor de strakheid van het geheel: de dampkap wordt niet de (ongewenste) blikvanger van de keuken en verdwijnt in het interieur.

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van SD Schrijnwerkerij en interieurbouw