Keuken met zicht op tuin

Open leefkeuken in Herenthout

Keuken met zicht op tuin

SD Schrijnwerkerij en interieurbouw

Intro

Een open keuken met zicht op de tuin waar het hele gezin kan vertoeven: dat was de wens van de bewoners van deze woning in Herenthout. Inspiratieguru SD Schrijnwerkerij ging meteen aan de slag en op amper twee en een halve week tijd was de volledig nieuwe, moderne keuken klaar. En het resultaat mag gezien worden!

Een strakke look dankzij greeploze kasten

Deze keuken in Herenthout is modern en strak. Dat komt eerst en vooral door de kleuren: je ziet veel zwart, grijs en wit. Om de strakke look door te trekken, is er gekozen voor greeploze kasten. Zo heb je geen handvaten die uitsteken en blijft alles glad & clean.

Greeploos, is dat wel handig? Ja hoor: de kolomkasten hebben een verticale greeplijst, je trekt ze dus gemakkelijk open. Bij de onderkasten is dan weer gewerkt met een horizontale greeplijst, zodat je niet hoeft te bukken. Een handige keuken blijft het belangrijkst!

De uitsnijding naast de wijnkoeler geeft twee extra zitplaatsen. Ideaal om je ontbijt op te eten of gezellig met de chef-kok te blijven babbelen.

De blikvanger van de keuken: de eettafel

De blikvanger van deze keuken, is ongetwijfeld de eettafel van bamboe. Hoewel bamboe een sterk en hard materiaal is, wordt het nog niet zo vaak gebruikt in de keuken. Maar daar zal spoedig verandering in komen!

Bamboe heeft immers een aparte uitstraling die heel wat karakter geeft aan de ruimte. In deze keuken staat de lichte houtkleur trouwens in mooi contrast met de zwart-witte & grijze stijl van de keuken. Zo wordt de hele ruimte wat zachter.

Materiaal in de kijker: bamboe …

  • is een erg duurzaam materiaal en gaat dus lang mee.
  • neemt meer CO2 op dan dat er wordt uitgestoten tijdens de productie. Het materiaal is dus CO2-neutraal!
  • is anti-allergisch en antistatisch. Ideaal voor mensen met allergieën, of gewoon simpelweg voor een goede hygiëne.

Opmerking: Een van de moeilijkheden bij deze renovatie? Radiatoren verplaatsen was onmogelijk. Door plaatsgebrek was een gepaste eettafel vinden niet vanzelfsprekend. SD Schrijnwerkerij had snel een oplossing: een stuk uit de tafel halen. Zo is er meer plek om te zitten, heb je toch nog genoeg ruimte om te eten én het is esthetisch ook meteen een meerwaarde.

Ruwe zitbank voor extra karakter

Bij de eettafel valt ook de zitbank van donkere eiken lintzaag meteen op. Die bank heeft een iets ruwere en dus stoerdere structuur, wat in combinatie met de donkerdere uitstraling voor meer gezelligheid zorgt. Geen koele keuken dus, maar net een warme plek.

Onopvallende dampkap in het vuur

Een andere uitdaging was de traditionele dampkap omzeilen: de bewoners wilden absoluut geen luifel. Ook een afzuigsysteem met recirculatie behoorde niet tot de wensen.

SD Schrijnwerkerij kwam met een oplossing: de dampen via de kelder naar buiten leiden. Geen onaangename geurtjes of een huis vol damp dus, ook al hangt er geen afzuigkap boven het aanrecht. Waar het afzuigsysteem dan wel zit verstopt? In het vuur!

Altijd koffie binnen handbereik

Tot slot: had jij het handige koffiehoekje al gespot? Dat heeft geen kastdeuren gekregen, en daarvoor was een goede reden: SD Schrijnwerkerij weet uit ervaring dat die deuren altijd opengeschoven staan. Overbodig, dus! De nis is uiteraard wel gedetailleerd afgewerkt.

De drie schappen geven plek genoeg voor de koffiemachine en SodaStream, die dagelijks gebruikt worden, terwijl op de andere planken de mooiste keukenapparatuur staat uitgestald. Zo is het dus niet alleen een nuttig (opberg)hoekje, maar ook een plek voor decoratie. Een leuke persoonlijke toets in deze moderne keuken!

Wist je dat: keuken was hele nieuwe aanbouw

Deze keuken bestond oorspronkelijk uit twee delen: de keuken zelf en het inpandig terras. Om de keuken te vergroten, werd beslist de loggia bij de woonruimte te betrekken. SD Schrijnwerkerij heeft alle werken van A-Z gecoördineerd: de inspiratieguru zorgde dus niet alleen voor de aanbouw en afwerking van de keuken, maar ook voor de afbraak van het inpandig terras.

Laat het zonnetje maar binnen!

Dankzij de grote raampartijen komt er veel zonlicht binnen in de keuken. Daardoor lijkt die lichter en groter. Met het hele gezin samenkomen aan de eettafel en een lekker aperitiefje drinken? Dan geniet je dus van het (hopelijk zonnig ;-)) zicht op de tuin.

Fotoalbum

Partner worden?

Ben je een professional en wil je ook één van je projecten in de spotlight zetten? Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Contacteer ons

Meer publicaties van SD Schrijnwerkerij en interieurbouw