Alles uit de (maat)kast gehaald

Moderne totaalinrichting te Balen

Alles uit de (maat)kast gehaald

De keuken: strak, strakker, strakst

Werkblad uit Dekton®: één groot glad oppervlak

Welke kenmerken het werkblad in de keuken zeker moet hebben? Dat het vlek-, kras- en hittebestendig is! Al die eigenschappen vind je terug in Dekton®. Die uitzonderlijke kwaliteiten worden verkregen door meer dan 20 mineralen onder hoge druk en temperaturen samen te persen. Voor SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw was dit dus een meer dan logische keuze.

Dankzij dat productieproces heeft een Dekton® werkblad ook een uiterst egale uitstraling. Strakker is haast onmogelijk! Hier werd gekozen voor een clean, wit werkblad dat in mooi contrast staat met het donkere laminaat van de keukenkasten.

Materiaal in de kijker: Dekton®

  • Doordat het gemaakt wordt door verschillende materialen uit de natuur, kan het haast elk natuurlijk product nabootsen.
  • Weg met die onderleggers: Dekton® is volledig hittebestendig en brandwerkend.
  • Gemorst? Geen zorgen: Dekton® is vlekbestendig!
  • Geen zin om na een aantal jaren je keuken te vernieuwen? Niet nodig: Dekton® gaat haast je hele leven mee!
De open laminaatkasten aan het aanrecht zijn de perfecte plaats om de leukste keukenaccessoires of zelfs fotokaders tentoon te stellen.

Greeploze keukenkastjes houden het handig

Maar het witte, egale Dekton®werkblad is niet het enige dat bijdraagt tot de moderne look van deze keuken: daar zitten ook de greeploze kasten voor iets tussen! De strakke lijnen van de keukenfronten lopen mooi door, zonder dat ze worden opgebroken door handgrepen of knoppen. Niet gebruiksvriendelijk? Think again! Langs de bovenkant van de kastdeurtjes werd voldoende plek voorzien om je hand te plaatsen zodat ze eenvoudig te openen zijn. Wie durft nog beweren dat strak en functioneel niet hand in hand gaan?!

Onzichtbare deuren

Had jij de deur naast de wijnijskast al gespot? Bijna magie, als je het ons vraagt!

Kan het nog strakker …? Een vraag waar SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw niet voor terugdeinst. Voor dit interieurproject voorzagen ze de haast onzichtbare Argenta binnendeuren Invisidoor®. Hoe die deuren onzichtbaar worden? Het kader wordt gelijk met de muur geplaatst en daarna ingepleisterd, waardoor de binnendeur volledig in de muur wordt ingewerkt. De deur wordt verder afgewerkt met hetzelfde materiaal als de muur: alleen het handvat verklapt dat er een deur staat!

Meer opbergruimte dan je denkt

Deze keuken creëert op een subtiele manier enorm veel opbergruimte. Hoe? Door plafondhoge keukenkasten naadloos in te werken. Maar kasten tot aan het plafond zorgen niet alleen voor extra opbergplaats, ze zijn ook heel wat hygiënischer: er blijft immers geen stof bovenop liggen. Minder kuiswerk … wie wordt daar nu niet blij van?!

Een tip van SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw: Bovenin de kasten stockeer je het best de keukentoestellen die je het minst gebruikt. Denk aan een blender, een keukencentrifuge, een keukenrobot… Dankzij een stoel of trapje bereik je de bovenste lades.

Keukencomfort zit ‘em in … kwalitatieve toestellen

Een keuken is niet alleen mooi om naar te kijken … het is natuurlijk ook een functionele ruimte waarin de lekkerste gerechten op tafel worden getoverd! Om de bewoners het maximale keukencomfort te bieden, werd er bijvoorbeeld een Quookerkraan geïnstalleerd. Dat is een kokendwaterkraan en een mengkraan in één. Minutenlang wachten op kokend water is voltooid verleden tijd! Voor de combistoomoven, de inductiekookplaat en het afwasmachine ging men voor kwaliteit van Miele. Deze keukentoestellen staan garant voor jarenlang kookplezier!

Meer realisaties van SD Schrijnwerkerij en interieurbouw