Bouw & Reno

Zwembadverwarming met een warmtepomp

Het zwembad biedt vele momenten van puur geluk! Zwemmen heeft een positief effect op onze gezondheid en moraal. Maar een onverwarmd zwembad gebruiken we maar weinig. Voor optimaal zwemplezier is er niets beters dan zwembadverwarming op gas!

Zwembadverwarming en energieverbruik

Zwembadverwarming zorgt voor comfort. Terwijl zwembadverwarming vroeger als luxe beschouwd werd, worden er tegenwoordig in de meeste zwembaden verwarmingssystemen geïntegreerd . De temperatuur van zwembadwater bepaalt hier het energieverbruik.

Een zwembad verwarmen vereist meer warmteverbruik dan normaal en dus ook hogere energiekosten en aanzienlijk wat bijkomende uitgaven. Maar vandaag hechten we steeds meer belang aan energie besparen en onze ecologische voetafdruk

Om een zwembad te verwarmen en tegelijkertijd ons energieverbruik zo laag mogelijk te houden en het milieu te beschermen, bestaat er een interessante verwarmingstechniek: de gasabsorptiewarmtepomp!

Gasabsorptiewarmtepomp

Een gasabsorptiewarmtepomp werkt volgens hetzelfde principe als een klassieke warmtepomp, met één verschil: ze gebruikt geen elektriciteit maar gas als energiebron. Concreet haalt ze 50% van haar energie uit gas en 50% uit hernieuwbare energiebronnen, zoals lucht, aarde of water. Dit is dus een groene en duurzame oplossing om jouw zwembad te verwarmen!

Zwembadverwarming is natuurlijk niet de enige mogelijke toepassing van een gasabsorptiewarmtepomp. Met een watertemperatuur die 65 tot 70°C kan bereiken, wordt dit type warmtepomp gebruikt voor alle types van verwarmingstoestellen. Bovendien zorgen sommige modellen zelfs voor koeling.

Het voornaamste voordeel van een gasabsorptiewarmtepomp is dat ze ook bij lage buitentemperaturen performant blijft. Dit is niet zo bij een elektrische warmtepomp van hetzelfde type. Bovendien stoot ze 40% minder CO2 uit dan een klassieke installatie en zorgt ze voor een constante warmte en een hoog en efficiënt rendement, zelfs bij vriesweer.

Propaangas, een groene en duurzame oplossing!

27/07/2012

Vragen en opmerkingen

T
Tom

We hebben reeds 2 jaar een electrische warmtepomp en die heeft ook bij zeer lage temperaturen (dit jaar een record gemeten van -18,1°) een rendement van 300%. bij normale temp. bijvoorbeeld een 10° ligt dat rendement zelfs op 700% ,ons jaarverbruik lag daarom ook al zijn de tarieven pijlsnel de hoogte in gegaan op een luttele 500 euro om een huis te verwarmen van om en bij de 150m2.
Probeer dat maar eens te evenenaren met eender welk systeem op gas!
Bovendien kan men geen zonnepanelen koppelen aan een gaswarmtepomp! te weten dat wel kan op een electrische warmtepomp!

H
Herman

Bedankt Tom. Daar was ik net naar op zoek!

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Stijlvolle design badkamers voor een beperkt budget
Volgende artikel
De leukste party banners voor al jouw feestjes!