Outdoor - Zwembaden & vijvers

De mooiste zwemparadijzen ter wereld

Hou je van zwemmen en ben je op zoek naar avontuur? Ben je op zoek naar het ultieme zwemavontuur? En schrikt zwemmen tussen krokodillen en haaien je niet af? Ontdek de 5 meest verrassende zwembaden ter wereld en laat je inspireren. Enkel voor durfallen!

Baantjes trekken in een andere dimensie

Het grootste zwembad ter wereld is – volgens het Guinness Book of Records – het San Alfonso Del Mar Pool in Chili. Het is maar liefst 8 hectares groot en bevat 250 miljoen liter zout water. Wie doet beter? In feite is het een mini-oceaan met een kunstmatig strand. Het diepste punt ligt op 35 meter. Een huzarenstukje dat je gezien moet hebben!

Moet er nog vis zijn?

Zegt zwemmen tussen 300 verschillende vissoorten je iets? Dan moet je een bezoekje brengen aan de The Tank in het Golden Nugget Hotel (Las Vegas). Je komt oog in oog te staan met onder andere pijlstaartroggen en 16 soorten haaien. De waterbaan is adembenemend: in acht seconden glij je voorbij de ‘vissenvijver’. Asof je in de oceaan zwemt!

Zwemwalhalla op 6 niveaus

Dit is zowat het walhalla voor zwemliefhebbers. Het waterpark van Grand Wailea Canyon (Hawaii) heeft een oppervlakte van 2.388 m2. In dit waterpark bevindt zich de enige waterlift ter wereld waarmee je in een afgesloten ruimte van de ene naar de andere verdieping wordt ‘gehesen’. Dit zwemparadijs bevat 9 zwembaden die door een kunstmatige rivier met elkaar zijn verbonden en zich op 6 niveaus bevinden. De rivier brengt je naar je favoriete zwembad, met verschillende snelheden: van een rustig kabbelend beekje tot een wildwaterbaan. Fasten your seatbelts!

Tropische vissen bij de vleet

De ‘King’s Pond Pool (Hawaii) wordt ook wel eens het aquarium genoemd. Je kan er zwemmen tussen 60 soorten tropische vissen en twee adelaarsroggen. Het zwembad is gemaakt volgens de traditionele Hawaiiaanse zwemvijvers en maakt een ondergrondse verbinding richting de oceaan. Extra bijzonder: de vijver is uit 200 jaar oude lavasteen gehouwen.

Zwemmen tussen de krokodillen

Dit is een van de zwemparadijzen die je echt beleefd moet hebben. In de Crocosaurus Cove (Australia) bevindt zich een zoutwaterbad waarin een kooi staat. Als je het lef hebt om erin te kruipen, kom je oog in oog te staan met 6 meter grote krokodillen. Heb je iets minder guts? Dan kan je terecht in de ‘viewing pool’ waar zo’n 100 babykrokodillen rondzwemmen.

15/02/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wat u moet weten over de gemene muur
Volgende artikel
L’Usine à Design: gepersonaliseerde design meubels