Outdoor - Wellness

Winterdipje? Tijd voor … me-time!

Winterdipje

Zodra de feestdagendrukte achter de rug is en de winter écht begint (inclusief vriestemperaturen en sneeuwfiles), loert een winterdipje meestal om de hoek. De kenmerken van een winterdip zijn intussen genoegzaam bekend (lusteloosheid, gebrek aan energie, moeilijk slapen, overdreven veel zin in vet en suikerrijk eten, …), maar hoe ga je ermee om? Tips om je winterdip het hoofd te bieden!

Wees (een beetje) egoïstisch

WinterdipjeWanneer je aan het einde van een lange dag thuis in je zetel ploft en je alleen nog maar zin hebt in paprikachips, rode wijn en een Netflix-marathon, is het hoog tijd om gas terug te nemen. Tijd nemen voor jezelf is cruciaal om je zowel fysiek als mentaal fit te voelen. Dat betekent niet dat je de mensen rondom jou géén aandacht meer mag schenken, het betekent dat je die aandacht wat beter moet doseren.

Bedenk welke activiteiten jou energie geven en zet ze meteen bovenaan op je prioriteitenlijstje. Dagelijks een halfuurtje wandelen (al dan niet met de hond), zumba- of yogales volgen, op zaterdagmiddag koffie drinken in je favoriete koffiebar, wekelijks bijkletsen met je beste vriend(in) bij een glas wijn, maandelijks naar de sauna gaan, elke dag een uurtje spelen met je kinderen, … Jij bepaalt wat je nodig hebt om tot rust te komen.

Licht helpt!

WinterdipjeNatuurlijk licht doet je lichaam goed. Maak het daarom zo licht mogelijk in huis. Doe overdag de gordijnen open en laat de rolluiken omhoog. Je kunt je interieur ook lichter maken door er lichtgekleurde accessoires in te integreren, zoals een sneeuwwit hoogpolig tapijt, een felgele tafelloper of een frisblauwe plaid.

Vergeet je vrienden niet

Op donkere, koude winteravonden is de gedachte aan een avondje voor de buis hangen erg aanlokkelijk. Maar pas op, verwaarloos je sociale contacten niet: tegen de positieve gevoelens die een avondje in het gezelschap van vrienden opwekt, kan geen Netflix-serie op.

Je lichaam is een tempel

WinterdipjeZware winterkost doet je energiepeil geen goed. Vooral de combinatie van suiker en vet maakt dat je je moe en lusteloos voelt. Weersta dus aan de verleiding van gehaktschotels en apfelstrudels, en zet regelmatig lichte gerechten op het menu, zoals soepen en warme maaltijdsalades. En dat beweging cruciaal is om je fit en energiek te voelen, hoeven we je wellicht evenmin uit te leggen. Muts op, handschoenen aan en hop, naar buiten!

05/02/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een in hoogte verstelbaar toilet? Het kan perfect!
Volgende artikel
Zo kies je het juiste keukenblad