Interieur - Badkamer

Is wellness in je badkamer haalbaar? Zeker wel!

wellness badkamer

De badkamer is niet langer gewoon een ruimte waar je jezelf wast en je tanden poetst voor het slapengaan. Het is een plek die volledig draait om puur genieten, liefst met een ontspannend streepje muziek op de achtergrond en hier en daar een gezellig kaarsje. Op zoek naar ideeën om je badkamer naar een hoger niveau te tillen? Met deze tips tover je je badkamer moeiteloos om tot een volwaardige wellnessruimte!

1. Wellness troef met een whirlpool

Ben jij helemaal verknocht aan je ligbad? Dan is een whirlpool zeker het overwegen waard. In een whirlpool kun je eveneens languit liggen, maar geniet je ondertussen ook van een heerlijke massage via zij- en/of bodemsproeiers. De kracht van de massagestralen stel je makkelijk zelf in. Badschuim is geen aanrader – tenzij je je badkamervloer graag onder het schuim ziet verdwijnen – maar met een vleugje etherische olie in het water, is het in je whirlpool zalig wegdromen.

Wellness-badkamer-LUXXUS_Villeroy&Boch

2. Het meest romantische bad ter wereld

Samen met je partner genieten van een uitgebreid bad … Het idee is zo romantisch, maar in de praktijk is dat meestal minder. Tenzij je een duobad hebt natuurlijk! Een duobad biedt voldoende plaats voor twee, zodat je je wellnessmoment comfortabel met elkaar kunt delen. Heb je een kleine badkamer? Geen nood, want duobaden zijn in heel wat verschillende uitvoeringen verkrijgbaar – zelfs als hoekbad.

Wellness-badkamer-Duravit_Paiova Monolith

3. Op en top ontspannen met Rainshower

Ook als je een ‘douchemens’ bent, kun je perfect van een massage genieten terwijl je je wast. Rainshower F van Grohe is een wellnessdouche met hoofd- en zijdouche-in-een, met verschillende standen die je apart bedient. Met ‘Rain Spray’ geniet je van een zachte douche, met ‘Xl Waterfall Spray’ van een tropische waterval.

Wellness badkamer

4. Wellness zit ‘m ook in de kleine dingen

Laat je budget momenteel geen grote veranderingen toe? Met enkele kleine aanpassingen kun je van je badkamer toch een wellnessruimte maken. Wat strategisch geplaatste kaarsjes, donzig zachte badkamerhanddoeken en dito badtapijten blazen je badkamer nieuw leven in. En natuurlijk doet een kleurtje aan de muur ook wonderen voor het wellnessgehalte van je badkamer.

 

17/03/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Parket leggen? 4 tips voor een onberispelijk resultaat
Volgende artikel
Een sleutel-op-de-deur-kangoeroewoning bouwen, kan dat?