Outdoor - Wellness

Wellness badkamer: kleuradvies

Het is in de badkamer waar je dag begint en eindigt. Het is dus belangrijk dat deze ruimte de nodige ontspanning en rust teweeg brengt. Met de juiste kleuren biedt je wellness badkamer een oase van rust.

Sfeer in de wellness badkamer

Wellness is alles wat te maken heeft met ontspannen, genieten, rusten en herstellen. Wellness gaat over je fit voelen, nieuwe energie krijgen en gelukkig zijn. Wellness is dan ook belangrijk in ons snelle leven en wint steeds meer belang in de badkamer. De plek waar je je klaar maakt voor de dag en de nacht. ’s Morgens willen we fit aan de dag beginnen en ’s avonds willen we ontspannen ons bed in duiken. Daar kunnen we dus voor zorgen dankzij een wellness badkamer.

Wellness badkamer: kleuren

Het kleurenpalet van onze badkamer speelt een grote rol in de wellness badkamer. Het is belangrijk dat we kleuren kiezen die ons ontspannen en rust bieden. Vermijd dus felle kleuren zoals rood: deze kleur staat symbool voor woede, passie en razernij. Allesbehalve ontspannend dus! Vermijd ook donkere kleuren, zoals zwart, donkergrijs, donkerblauw of donkerbruin. Donkere kleuren hebben een negatieve invloed op je humeur.

Rustgevende badkamer

Om rust uit te stralen in je wellness badkamer, kies je best voor rustige neutrale tinten en werk je best ‘ton-sur-ton’. Op deze manier wordt het niet te druk in je badkamer en schep je er een relaxte sfeer. De kleur is ook bepalend voor de uitstraling van rust en hygiëne in de badkamer.

Kies bijvoorbeeld voor wit sanitair en lichtblauwe muren. Lichtblauw is de kleur van rust, bovendien associëren veel mensen blauw met water, wellness en ontspanning. Lichtblauw ontspant je geest en werkt kalmerend, perfect dus voor de wellness badkamer. Maar ook andere pasteltinten zoals lila, roze, perzik en muntgroen doen het goed in de badkamer.

Daarnaast bieden kleuren zoals beige, crème en grijs ook rust. Je kan om het geheel op te frissen fel gekleurde accessoires toevoegen. Kies wel best voor kleuren die in hetzelfde kleurenpalet liggen om het geheel niet te overweldigend of te druk te maken.

19/03/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Design Vlaanderen voor Vlaamse designers
Volgende artikel
De onzichtbare oven van Boretti