Interieur - Badkamer

6 redenen waarom er niets boven een zalige douche gaat

Zalig zingen ... eum, douchen!

Net zoals je hondenmensen en kattenmensen hebt, wiskundeknobbels en taaltalenten, zo zijn er fans van baden en diegene die net met douches dwepen. Het lijkt alsof je ofwel het ene ofwel het andere bent. Deze douchefanaat geeft je alvast 6 redenen om je tot het douche-dom te bekeren:

Zalige-douche-nemen1. Een douche? Gedaan met ochtendhumeur!

Opstaan is voor de meeste mensen geen makkelijke opgave. In het weekend wil het al wat beter lukken, maar door de week sleep je je vast nog half slapend naar de douche. En daar gebeurt een klein mirakel dat zelfs tien koppen koffie niet klaarkrijgen: het water maakt je langzaam wakker en verkwikt je. Nog een extraatje nodig om het ochtendhumeur te verjagen? Zet je favoriete muziek op!

2. Spierontspanner nummer één

Of je nu het type bent dat urenlang gespannen naar zijn computer staart of de hele dag zware fysieke arbeid verricht: je spieren kunnen zeker wat ontspanning gebruiken. Verwen ze met een zalige douche!

3. In goed gezelschap

Wie al eens met zijn of haar partner het bad heeft gedeeld, weet dat de romantiek er snel af is in die krappe kom. Het is moeilijk ontspannen met de enkels van de andere om je oren, terwijl samen douchen net supergezellig is.

4. Weg verkoudheid

In ons land is het winter en zomer vechten tegen verkoudheden. Bestrijd die vervelende hoestbuien, open die verstopte neus en maak komaf met het hoofd vol watten dat ermee gepaard gaat. Een stomende douche, zeker met eucalyptusgel, doet sowieso deugd!

Genieten-van-een-douche

5. Koude douche, goede circulatie

Een douche hoeft niet altijd heet te zijn. Jezelf dwingen om de koudwaterkraan helemaal open te draaien, heeft ook zijn voordelen. Zo verbetert een koude douche de bloedsomloop. Je lichaam pompt meer bloed naar al je organen, waaronder je hersenen. Volkomen alert de dag in, dus.

6. Verwen je huid

Terwijl je vel kan uitdrogen tijdens een te lange, warme douche – S.O.S. rimpelhanden! – krijgt ze net een boost van een koude douche. Je huid wordt er gladder en strakker van, dus je geniet letterlijk en figuurlijk van een frisse look.

 

17/06/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hét recept voor een fiftieskeuken
Volgende artikel
Alles wat je moet weten over balansventilatie