Interieur - Badkamer

Maand van de douche: trends in douche design

Augustus is de maand van de douche bij Lambrechts sanitair en verwarming in Hasselt. De douche wint steeds meer aan populariteit en heel wat mensen vervangen hun ligbad door een douche. De trend van de grote douchekoppen, inloopdouches en douchesystemen zet zich voort. Maar wat zijn de nieuwste trends in douche design? iWonen zocht het uit…

Designtrends in de douche

Badkamertechnieken evolueren continu en ook de douche evolueert mee. Badkamerfabrikanten als Grohe hebben douchesystemen ontwikkeld met thermostaatkranen. Vierkante douches brengen hoogstaande technologie en minimalistisch design in de badkamer. De douche wordt namelijk rechtstreeks op het plafond gemonteerd, waardoor een douchearm niet meer nodig is en je het gevoel krijgt dat het water meteen uit het plafond stroomt.

Open wall inloopdouches

Zou je jouw ligbad liever in een douche zien veranderen? Douchewandfabrikant heeft voor jou de perfecte oplossing bedacht: de walk-in douchewanden! Deze douchewanden zijn leverbaar in verschillende breedtes tot twee meter en hoogtes tot 2,4 meter. Zo kan de klant een douche op maat samenstellen met een douchebak in de gewenste grootte, een douchewand op maat en indien nodig een zijwand of een douchedeur. Bovendien zijn de douchewanden vervaardigd uit veel glas met weinig profielen, zodat jouw douche een sober en strak design krijgt en makkelijk is in onderhoud.

Zonnedouche & douche design

Doe jouw badkamer stralen en straal zelf mee! De Sunshower Health combineert luxe met wellness in jouw eigen badkamer. De heilzame zonnedouche bestaat uit vier infrarood en vier zonlichtlampen die je gemakkelijk in de douche inbouwt. Het resultaat? Een combinatie van een douche en een zonnebank, die garant staat voor ontspanning en een gezond zomers kleurtje. Je bespaart plaats en tijd en bovendien is dit apparaat nog eens energiezuinig ook!

Waterbesparende douches

Energie besparen is een vaste waarde in onze wooncultuur en dat uit zich ook in de badkamer. Om zoveel mogelijk op water en energie te besparen en een maximum aan wellness en comfort te behouden, heeft douchefabrikant Grohe innovatieve en waterbesparende douchetechnologie ontwikkeld. Een waterbesparende douchekop kan jouw waterverbruik namelijk aanzienlijk verminderen, terwijl je blijft genieten van een overheerlijke douche. Zo zijn heel wat handdouches uit het Grohe gamma uitgerust met een begrenzer, een spray dimmer of een Eco-knop waarmee je het waterverbruik tot 40% kan verminderen. Ook een douchethermostaat of een digitale douche kunnen je helpen met water besparen.

 

10/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Een nieuwe keuken voor Jeroen Meus
Volgende artikel
Vastgoed aan de Franse grens