Interieur - Badkamer

Hoe ziet jouw badritueel eruit?

Badritueel

Een heerlijk warm bad na een lange, vermoeiende werkdag: dat kan deugd doen. En iedereen heeft zo zijn eigen badritueel. Kan er voor jou niet genoeg badschuim in het water zijn? Is jouw badmoment niet compleet zonder je favoriete geurolie? Tips om je badritueel eens om te gooien – mocht je dat willen, uiteraard …

Badritueel mét olie

Essentiële oliën zijn niet alleen goed voor je huid, de geur van deze oliën beïnvloedt ook je gemoedstoestand. En dat kan goed van pas komen na een zware dag op het werk. Heb je nood aan instant ontspanning? Bloemengeuren als lavendel, jasmijn of roos hebben een kalmerende werking. Kun je daarentegen een oppepper gebruiken? Doe dan enkele druppels van een kruidige badolie in het water, zoals rozemarijn. Citrusgeuren hebben hetzelfde opwekkende effect.

Zout in bad

Badzout

Badzout is misschien wat minder voor de hand liggend, toch loont het de moeite om het eens te proberen. Badzout reinigt je huid en heeft een verlichtende werking op spieren en gewrichten. Ideaal dus wanneer je last hebt van gespannen of stramme spieren.

BadritueelGenieten van een massagebad

Wie investeert in een bad met massagefunctie zal het zich niet snel beklagen. Je hoeft immers je huis niet meer uit voor een deugddoende massage en je kunt in alle rust en privacy genieten van de weldadige massage die de ingebouwde water- of luchtjets je geven.

Maak je badritueel compleet

Je badritueel eindigt niet bij het bad zelf, ook de omgeving verdient wat aandacht.

  • Plaats enkele kaarsjes op de badrand of op het badkamermeubel. Dit is per slot van rekening jouw persoonlijke verwenmomentje, gezelligheid creëren mag!
  • Leg een donzige handdoek – of beter nog: badjas – klaar op de verwarming, zodat je je lekker warm kunt afdrogen/induffelen na je badritueel.
  • Vergeet je favoriete (en liefst rustgevende) muziek niet tijdens je badritueel. Geen fan van walvisgeluiden? Dan leg je toch gewoon het verzamelde werk van Enya op? Of de meest recente plaat van je favoriete singer-songwriter, natuurlijk …

 

20/12/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Urbex: spookachtige safari door de stad
Volgende artikel
Nieuwe campus Karel de Grote hogeschool: van koekjesfabriek tot een nieuwe place-to-be (in Antwerpen Zuid)