Outdoor - Wellness

Getest op bouw & reno: andullatietherapie

Aan het einde van een drukke Bouw & Reno beursdag strandden de redactrices van Inspirerend Wonen bij de stand van Home Health Products, moe van al dat inspiratie opdoen, rondkuieren, praatjes maken en interviews afnemen. Jan Delbaen nodigde hen uit om andullatietherapie te proberen. Een verkwikkend massagebed kon hen wel verleiden…

Innovatieve massagetechniek

Jan Delbaen ontving ons vriendelijk, hij verschafte uitleg over andullatietherapie, een innovatieve medische massagemethode die trillingen veroorzaakt en verzachtend werkt bij rugklachten. De positieve resultaten die door het bedrijf Home Health Products aan de massagematras worden toebedeeld zijn legio: niet enkel uw rugklachten, maar ook uw slecht functionerende organen worden verholpen en uw cellen gaan heropleven. Daarenboven zou de ‘andullatiebuikband’ de vetverbranding in de buikzone verbeteren, de kracht in de buikspieren doen toenemen en constipatieverschijnselen verlichten. Ook voor uw hond of paard bestaan speciale andullatie dekens. De prijs van zo’n andullatiematras? 3500 tot 3800 euro.

Andullatietherapie: de test

Jan Delbaen liet ons twintig minuten lang van een verkwikkend en trillend massagebed genieten. Wat waren onze bevindingen? Op zo’n zacht bed met ingebouwde massagefunctie en infrarood verwarmingselementen kwamen we alleszins tot rust! Toch hadden we ook vragen bij de heilzame werking van een hhp massagematras. Afgelopen jaar was de andullatiematras ook een item op het Radio 1 programma Peeters en Pichal. Hieruit bleek dat de helende werking van de matras niet wetenschappelijk bewezen is. Bovendien werd de matras duur bevonden, terwijl een warmwaterbad ook verkwikkend kan zijn. Moraal van het verhaal? Een hhp matras kan deugd doen maar geneest niet.

 

24/01/2012

Vragen en opmerkingen

B
bruno

Ik lag ook al even op een beurs op zo n matras en vond het geweldig
bruno

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Retrotegels en cementtegels op Bouw & Reno
Volgende artikel
BRAFA antiekbeurs