Outdoor - Wellness

Een jacuzzi in je tuin? Het kan!

Tijdens een koude winteravond met je partner of na een zwoele zomeravond met vrienden: in een jacuzzi kan je steeds heerlijk relaxen! ‘Duur en onbereikbaar’ denk je? Niets is minder waar, ook met een kleiner budget plaats je zonder problemen een jacuzzi in je tuin.

Verschillende modellen jacuzzi’s

Ga je graag alleen in de jacuzzi, of nodig je liefst zoveel mogelijk vrienden uit? Geniet je graag van een muziekje en van een prachtig lichtspel terwijl je in de jacuzzi zit of hoeft dat voor jou niet? Wat je wensen ook zijn, er bestaan tal van jacuzzi modellen, zodat er voor elk budget wel een gepaste jacuzzi is.

Voor een jacuzzi voor één persoon betaal je ongeveer 1.000 euro. Voor grotere jacuzzi’s, waar je met 2 of 3 in kan, liggen de prijzen rond de 2.000 à 3.000 euro. Wie het groots ziet en een jacuzzi wil met alles erop en eraan betaalt al gauw 15.000 euro.

Waarom een jacuzzi in je tuin plaatsen?

Je vraagt je misschien af waar je je jacuzzi het best plaatst: in de tuin of binnen? Een jacuzzi neemt behoorlijk wat plaats in beslag en binnen kan je die ruimte veelal beter gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heuse dressing room of van een extra logeerkamer? In je tuin is er daarentegen veelal plaats genoeg. En wees niet bang: ook in de winter kan je van je jacuzzi genieten! Bij kouder weer heeft dat net een uniek en aangenaam effect.

Wat heb je nodig voor het plaatsen van een jacuzzi?

De grootste uitdaging bij het plaatsen van een jacuzzi in je tuin zit in het voorzien van een stevige ondergrond. Eenmaal gevuld loopt het gewicht immers behoorlijk op en dan is een gazon mogelijk niet meer voldoende om dat gewicht te dragen. Een vlakke, stevige ondergrond is dus een absolute must. Daarnaast heb je ook leidingen voor watertoevoer en –afvoer nodig en elektriciteit.

Mag het voor jou iets luxueuzer zijn en ben je een handige harry? Dan combineer je je jacuzzi natuurlijk met een heuse poolhouse! Je kan je er niet alleen rustig omkleden, douchen en naar de wc gaan, maar een poolhouse biedt ook voldoende ruimte voor een gezellige loungeruimte en eventueel zelfs een sauna. Zo wordt je tuin een echt wellnessoord.

15/09/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Huizen van sterren: 7 prachtige villa’s langs de kust
Volgende artikel
Staand werken in stijl met LIFT, de moderne en ergonomische bureau