Interieur - Badkamer

De weldaad van een stoomdouche

Wie kan er niet genieten van de sensatie die bezoek aan de hammam biedt? Relaxatie, aangename warmte, ontspannen wellness sferen, lekkere geuren en aromatische oliën,… niets is beter om intens tot jezelf te komen! Wist je dat je met een kleine aanpassing een traditionele douche kan omvormen tot stoomdouche?

De voordelen van stoomcabines

De stoomcabine, ook wel hammam of Turks stoombad genoemd, is gekend om zijn weldoende werking ! Het gebruik van stoombaden hydrateert de huid, verwijdert afvalstoffen uit ons lichaam en stimuleert de bloedsomloop. Zo komen ook onze luchtwegen vrij en worden spierpijnen en pijn aan de ligamenten verlicht.

Wat is een stoomdouche?

De stoomdouche is een variant op de stoomcabine en combineert de traditionele douchecabine met een stoomcabine. Dit type installatie verenigt dus alle weldaad van een hammam met een traditionele douche. Aan jou de keuze of je de douche of hammam gebruikt.

De stoomdouches zijn vervaardigd uit heel water- en warmteresistente materialen, zoals glas, hardhout of kwalitatief hoogstaande synthetische materialen. Naast een klassieke douchekop, heeft de stoomdouche waterstralen met een masserende functie ! Bovendien is dit type douche cabine ook uitgerust met comfortabele zitplaatsen.

Sommige stoomdouches, zoals de douches van Lambrechts badkamers, beschikken zelfs over lichttherapie, aromatherapie en een muziekinstallatie, zodat je volledig opgaat in jouw wellness moment.

De voordelen van een stoomdouche

Een stoomdouche heeft talrijke relaxerende en therapeutische werkingen. Ze zuivert het lichaam en verlicht gespannen spieren en verkoudheden.

Heb je een stoomdouche met lichttherapie en aromatherapie ? Dan zal dit ook stress verhelpen.

Bovendien zorgt regelmatig gebruik van de stoomdouche, waarbij je de warme hammam en de koude douche afwisselt, ook voor een verhoogde weerstand tegen ontstoken luchtwegen.

06/04/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Terrasverwarmers installeren, voor maximaal zomergenot!
Volgende artikel
De Column van Annelies: badkamer inrichting!