Outdoor

Val met de voordeur in huis: inspiratietips voor de origineelste deuren

houten voordeur

Wil je altijd goedgeluimd je woning binnenkomen, investeer dan zeker in een leuke voordeur. Dat is dan ook het eerste wat je ziet wanneer je thuiskomt! Pas écht indruk maken op je gasten? Dat doe je door origineel uit de hoek te komen. Een kleurrijke deur, iets ultramoderns, veel versieringen … Dankzij deze tips & tricks heb jij alvast de leukste voordeur van de straat!

Een asymmetrische voordeur voor een groot welkomstgevoel

Een voordeur is niet meer dan een saaie en rechthoekige deur waardoor je je huis binnenkomt, toch? Niet bij jou! Zeker niet wanneer je wat met de vormen speelt – wie zegt dat een deur vier hoeken moet hebben?! Of werk eens asymmetrisch: dan heb jij vast en zeker een uniek exemplaar. Kijk bijvoorbeeld naar de leuke deur op de foto hieronder. De kleinere houten deur lijkt als het ware uit het grotere glazen exemplaar te springen. Hallo welkomstgevoel!

Nog wat extra tips nodig over de materiaalkeuze? Lees dan snel dit artikel over een nieuwe voordeur.

houten voordeur met glazen frame

Felle kleuren voor een vrolijke entree

Zelfs na een lange, drukke dag op school of op het werk toch vrolijk thuiskomen? Dat is zelfs logisch als je zo’n leuke, felgekleurde voordeur hebt! Want zeg nu zelf, wie wordt er niet gelukkig bij zo’n levendige tinten?! Je kiest simpelweg je favoriete kleur en laat die op je deur schilderen. En het goede nieuws is: wil je na verloop van tijd van kleur veranderen, is dat op 1-2-3 gebeurd.

roze voordeur bij wit huis en zwart-wit betegelde oprit
Denk ook eens aan een felroze voordeur! Het is misschien gewaagd, maar geef toe: je wordt er meteen vrolijk van
felgroene voordeur bij grijshouten chalet
Felroze, felblauw, felgroen … Kies je lievelingskleur en laat die op je voordeur schilderen!

Je voordeur (al dan niet subtiel) versieren

Is zo’n felle kleur niets voor jou en houd je het liever wat subtieler? Denk dan aan bloemen, lichtjes en andere leuke accessoires om je voordeur mee op te vrolijken! Zo tover je een sobere deur in een mum van tijd om tot een fleurige verwelkoming. Je huisnummer op een leuk plakkaatje, een krans aan de voordeur, een vogelhuisje aan de muur ernaast … Wedden dat je eerst je voordeur even bewondert vooraleer je naar binnen gaat?

grijze voordeur versierd met roze bloemen aan wit huis
Simpelweg met bloemen en een leuke krans creëer je al een heel andere sfeer! En had jij het vogelhuisje al gespot?
grijze deur, grote groene planten, hanglamp
Nooit meer sukkelen met de sleutels in je hand om het sleutelgat te vinden: jij installeert gewoon een mooi licht!

Simpel maar modern

Passen zo’n felle, asymmetrische en eerder landelijke deuren niet bij jouw woning? Geen zorgen, er zijn ook tal van moderne alternatieven waarmee je vast en zeker indruk maakt. Kijk naar de strakke deur hieronder: het grote stalen handvat zorgt ervoor dat de voordeur veel stijl en luxe uitstraalt. Jij hebt meteen een chique woning!

moderne grijze deur
Een robuuste deur met een handvat die doorloopt van het plafond tot aan de vloer: zo is die zowel door de volwassenen als door de kinderen gemakkelijk te openen!

Maar wat als je nu voor nog iets anders kiest: een volledig glazen voordeur! Je creëert meteen heel wat openheid en geeft je gasten pas écht het gevoel dat ze welkom zijn. Bovendien krijg je zo binnen heel wat meer zonlicht, waardoor je interieur groter lijkt. Alleen maar voordelen!

moderne glazen voordeur
Denk eens out of the box en ga voor een voordeur volledig uit glas! Modern, chic én luxueus!

He he, dat was al heel wat inspiratie. Als je ook nog iemand zoekt die je voordeur vakkundig komt plaatsen, raden wij de gratis offerteservice van bouwplatform Offrea aan. Zo ontvang jij niet alleen gratis meerdere offertes, je komt er ook in contact met een professionele vakman uit jouw buurt. Ideaal!

16/07/2019

Vragen en opmerkingen

PM
Pien Mulder

Alleen maar geweldige ideetjes krijg ik nu. Ook nog hoe we binnenkort met de verbouwing van start gaan. Was niet echt de bedoeling zoveel aandacht te besteden aan de voordeur, maar dit doet me wel wat. Een volledig glazen deur ben ik niet echt voorstander van, dus zal ik het eerste model onder de aandacht willen brengen bij mijn partner.

Met vriendelijke groetjes,
Pien

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag Pien,

  Dat is inderdaad iets waar weinig mensen veel aandacht aan geven: de voordeur. Maar zoals je ziet, is dat toch heel belangrijk! Je vindt ongetwijfeld een voordeur die bij je past.

  Veel succes met de verbouwingen!

  Met vriendelijke groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Deze misvattingen zijn er over tuinieren
Volgende artikel
3 tips voor een luxe uitstraling in je slaapkamer