Outdoor - Oprit & Terras

Zonnezeilen, de perfecte schaduwoplossing

De perfecte schaduwoplossing? Zonnezeilen! Zonnezeilen of wavesails zijn multifunctioneel: ze schermen je terras af van de zon, regen en wind.

Zonnezeilen: heel wat voordelen

Er bestaan heel wat systemen voor terrasoverkappingen, van klassieke luifels en parasols over verandatenten tot zonneschermen. Je kan ook kiezen voor zonnezeilen of schaduwdoeken, een mogelijkheid die aan populariteit wint. Ze worden op maat gemaakt in een waaier van kleuren en stijlen, van strak tot asymmetrisch, van eenvoudig tot fantasierijk. Omdat deze schaduwdoeken boven het terras gespannen worden, zit er nooit een paal in de weg. Zijn er geen muren in de buurt, dan kan je wel palen gebruiken om het scherm te bevestigen.

Zonnezeil plaatsen: enkele tips

  • Kijk ook naar de sterkte van de muren. Zeker bij regenval kan een zonnescherm al eens zwaar worden. Zijn de haken stevig genoeg in de muur bevestigd zodat ze de trekkracht van de schaduwdoek kunnen dragen? Zo niet, dan opteer je beter voor palen. Je kiest best voor palen uit RVS of een harde houtsoort. Zorg dat de palen zo’n 80 cm diep in de grond verankerd zijn.
  • Besteed ook aandacht aan de waterafloop van het zonnezeil. Per meter hoogte moet de doek zo’n 30% afhellen voor voldoende waterafvoer.
  • Het klinkt stom, maar is toch belangrijk: let op de hoogte van de schaduwdoek. Kan je alle deuren en ramen in de omgeving nog makkelijk openen?
11/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Dineren met design bestek
Volgende artikel
Design iconen: de Cesca stoel van Marcel Breuer