Outdoor - Tuin

Zo maak je van je tuin een fleurig bloemenparadijs

We zetten de bloemetjes buiten! Een tuin met een fleurige bloemenpracht en kleurrijke vlinders, wie wilt dat niet! Wij helpen je op weg voor een bloemenparadijs, ook als je geen tuin hebt!

Tips om een bloemenparadijs te creëren

 

  1. Werk met potten. Ook als je geen tuin hebt, kun je nog voor een bloemenpracht zorgen. Zet veel potten op je terras met een goede mix van eenjarige, vaste planten en bloembollen. Zo creëer je een weelderig effect!
  1. Varieer in beplanting. Een tuin als bloemenparadijs die het hele jaar door in bloeit staat, verkrijg je door goed te variëren met planten en bloemen, afhankelijk van het seizoen. Verspreid alles goed over verschillende plaatsen in je tuin. Zo geniet je van mei tot oktober van een tuin in bloei. Enkele voorbeelden: pioenrozen bloeien in mei, het Zeeuws knoopjes in juni en augustus, de aster in september.
  1. Een wilde bloementuin is in! Bovendien trek zo’n tuin veel vlinders en bijen aan. Typische bloemen voor een bloemenakker zijn klaprozen, ganzenbloemen, korenbloemen…Het grote voordeel van een wilde bloementuin is dat je de natuur rustig haar gangetje kan laten gaan.

Tip: Onze bijenpopulatie sterft uit, dus alle beetjes helpen om dit tegen te gaan. Kies daarom voor bloemen die rijk zijn aan nectar zoals: zonnebloemen, vanillebloemen, dahlia-achtige bloemen, zonnewende, anijsnetel, madeliefjes, ….Je kunt de bijen ook helpen door een bijenhotel te maken.

  1. Een kleine tuin? Leg bloemenborders aan! Deze zijn ideaal voor mediterrane kruiden en bloemen die in droge grond kunnen groeien zoals: lavendel, marjolein, tijm, zonneroosjes, veldsalie, enzovoort. Naast een kleurenpracht

Tip: planten in bloei geef je beter geen water langs de bladeren. Het maakt ze zeer kwetsbaar voor allerlei schimmelziekten. Dus geef ze liever water aan de voet.

 

26/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Hoe haak ik een plaid?
Volgende artikel
Premie voor zonneboilers: dit is gewijzigd in 2017