Outdoor - Tuin

Word één met de natuur in deze glazen boomhut

Ben jij al sinds je kindertijd betoverd door boomhutten? Begin dan al maar weg te dromen van deze futuristisch ogende glazen boomhut! Het is een ontwerp van Design Studio A.Masow dat de verbondenheid met de natuur symboliseert. Prijskaartje: 300.000 euro. En je moet er wel voor naar Kazachstan verhuizen… Een rondleiding, iemand?

Geen boomhut maar boom-in-hut

Om te beginnen bij de naam: eigenlijk is dit geen boomhut, maar een ‘boom-in-een-hut’. En dat mag je letterlijk nemen: dwars door de constructie groeit een meters hoge spar. De woning werd in vijf maanden gebouwd, is vier meter hoog en biedt een geweldig panoramisch zicht over het bos in Almaty, Kazachstan.

Jazeker, dit architecturaal huzarenstukje is bewoond – wel niet permanent – door een 49-jarige zakenman die er zo’n 300.000 euro voor neertelde! Hij krijgt er wel wat voor in de plaats: vier verdiepingen opgetrokken uit glas (let op de spiraaltrap!), een lichte parketvloer op elke etage (kwestie van het gewicht te beperken), een loungegedeelte (inclusief designstoelen) en – natuurlijk – een schitterend uitzicht!

Natuur en woning in één

Als je je hier niet één met de natuur voelt, dan wellicht nergens! Volgens de architect biedt de woning een alternatief voor het drukke stadsleven en laat het natuur en woning samenvloeien zonder een bruuske stijlbreuk te creëren.

Eén puntje van kritiek wel: nergens in de glazen stulp is een toilet te zien… Gelukkig is het niet lang zoeken naar de dichtstbijzijnde boom.

Geniet mee van het prachtige design en laat ons gerust je mening weten!

12/11/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Laat je inspireren door de sleutel-op-de-deurwoning van Marie in Geldenaken
Volgende artikel
Lang leve de tv! Wandel door de bekendste tv-decors