Outdoor - Tuin

Wat staat er op de tuinkalender in september?

tuinkalender september

De maand september kondigt een seizoensverandering aan. Langzaamaan glijden we van de zomer de prille herfst in. Maar hopelijk niet zonder een zonnige nazomer. En zeker niet zonder deze to-do’s op je tuinkalender! Want september is de maand bij uitstek om de handen uit de mouwen te steken en je tuin winterklaar te maken. Of laten we zeggen: herfstklaar, want die winter mag wat ons betreft gerust nog eventjes op zich laten wachten …

Gezellig plantenterras, ook op je appartement

Ben je de trotse bezitter van een gezellig ingericht balkon op je appartement? Dan staan daar wellicht ook bloembakken te pronken. Goed nieuws: die bloemen en plantjes kun je tijdens de maand september perfect laten staan. Haal er regelmatig dode bladeren uit en geef ze voldoende water, zodat ze (nog even) lustig verder kunnen bloeien. Geniet van de bloemenpracht zolang het nog kan!

tuinkalender september

Let wel op: vorstgevoelige planten (alle palmsoorten, bijvoorbeeld) haal je maar beter op tijd naar binnen. Laat ze overwinteren op een warme en vochtvrije plek (garage, kelder, zolder, …).

Denk aan je voorjaarsbollen

tuinkalender september

Bloembollen die in het voorjaar moeten bloeien, kun je vanaf september beginnen te planten. Zo heb je na de winter zeker mooie krokusjes, narcissen, sneeuwklokjes of vergeet-mij-nietjes in je tuin staan. En nu maar hopen dat de eerste bloemetjes hun kopje begin maart al omhoog steken …

Nazomerfruit in september

tuinkalender september

September is dé maand om inheems fruit te oogsten. Heb je een appel- of perenboom in je tuin staan, dan hangen de takken nu vol met rijpe vruchten. Pluk ze zo vaak je kunt. Vergeet niet om ook de appels en peren die op grond gevallen zijn, op te rapen. Zo voorkom je schimmelziektes en hou je de grond gezond.

Eveneens op de tuinkalender in september: je gazon

Verzorg je gazon goed, net zoals je dat in juli en augustus hebt gedaan. Verticuteren, bemesten en onkruid wieden: het hoort er ook in september zeker nog bij. September is bovendien ook de ideale periode om gras te zaaien.

03/09/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vloer kopen? De ‘room designer’ wijst je de weg
Volgende artikel
Deze handige badkameraccessoires komen altijd van pas