Outdoor - Tuin

Wat is het geheim van een vogelvriendelijke tuin?

Het is de tijd van het jaar dat vogels op zoek gaan naar een veilige plek om hun nest te bouwen. Daar kun jij ze gerust een handje bij helpen. Maak je tuin vogelvriendelijk.

Hier kun je op letten bij een vogelvriendelijke tuin

  1. Is er voldoende voedsel aanwezig? Leg af en toe eens wat zaadjes of een appel in de tuin. Insecten trekken zeker vogels aan.

Tip: Heb je al aan insectvriendelijke planten gedacht? Planten die insecten en dus ook vogels aantrekken zijn bijvoorbeeld: vingerhoedskruid, klimop, hop, ….

  1. Is de begroeiing dicht genoeg? Vogels zijn vooral op zoek naar een schuilplaats en een veilige plek om hun nest te maken. Als je aanplanting van struiken overweegt, dan is het handig bessenstruiken te nemen zoals lijsterbes of vlierstruiken. Bessen zijn een lekkernij voor vogels.
  1. Laat af en toe wat dood materiaal liggen, zoals gras of bladeren. In de maanden dat vogels aan hun nest bezig zijn, is dit ideaal bouwmateriaal.
  1. Heb je plaats voor een nestkastje? Dan zullen de vogels je zeker dankbaar zijn. Als je het dan ook op een schaduwrijke plek hangt, is het helemaal in orde.

Nog een algemene tip: Voorzie elke dag vers water. Plaats het bakje in de buurt van een haag.

18/04/2017

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Domotica hacken: een reëel probleem?
Volgende artikel
Composiet of hardhouten vlonderplanken: de voor- en nadelen