Outdoor - Oprit & Terras

Verticale tuin maken, snel gebeurd!

Je hebt maar een klein terras, een smal balkon of een mini stadstuintje? Je wil er een groene oase van maken, maar toch alle plaats benutten? Dan is een verticale tuin de oplossing!

Wij overlopen enkele creatieve oplossingen… Zo creëer je toch een kruidentuin of bloemenzee.

DIY verticale tuin

Je kan zelf aan de slag gaan en een verticale tuin maken uit oude paletten, kratten, buizen of petflessen. Je vult ze op met potgrond en planten naar keuze. Kies je voor een collectie groene grassen, vetplantjes, frisse kruiden of kleurrijke bloemen? Tip: ook aardbeitjes staan beeldig in je verticale tuin!

Tip: je kan de meest uiteenlopende planten in je verticale tuin plaatsen. Vergeet echter geen rekening te houden met de oriëntatie van de tuin. Ligt je tuintje of balkon de hele dag in de schaduw of net in de volle zon?

MiniGarden

Niet zo’n handige Harry? Dan koop je gewoon een bestaande, verticale plantenbak die je eenvoudigweg moet vullen met potgrond en planten naar keuze. Een mooi voorbeeld hiervan is de MiniGarden, verkrijgbaar bij Aveve.

Tip:  geef je plantjes voldoende water en kies de geschikte plantensoorten voor jouw tuintje, anders kan je verticale tuin al gauw verslensen. Maar als je de planten regelmatig water geeft, bemest en snoeit, is een geveltuin prachtig! Hier lees je nog meer tips voor een mooie groene gevel.

 

15/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Partner in de kijker: zonwering Euro-Stores
Volgende artikel
Woonkamer inrichting: Contemporary design inrichting