Outdoor - Tuin

Tuintrends 2016: terugblikken, zintuigen prikkelen en zélf kweken

tuintrends 2016

Samen met het ontluikende groen steken we onze neus weer vaker buiten nu het lente is. De tuin is pure fun voor appartementbewoners die huiseigenaar worden. Maar zelfs wie zijn eigen stukje groen al volledig gewend is, beleeft er telkens opnieuw plezier aan. Je kunt je tuin elk jaar personaliseren, transformeren en heruitvinden. Drie trends voor dé tuin van 2016 die je naar je tuinhuis lokken en naar je gereedschap doen grijpen!

1. De tuintrend van de terugblik

schommel tuinJe beseft het misschien niet, maar terugdenken aan leuke gebeurtenissen geeft je aardig wat energie. Je huis hangt vast vol met herinneringen in de vorm van gepersonaliseerde magneten en muismatjes, of zelfs een heuse fotomuur. Waarom deze trend niet doortrekken naar je tuin? Denk aan een ouderwetse schommel: in één zwaai waan je je terug in dat vakantiehuisje waar je als kind zo’n toffe tijd had. Of maak je eigen versie van dat moestuintje waar je je grootmoeder zo vaak haar groenten en kruiden zag vertroetelen. Kortom, bezaai je tuin met herinneringen en creëer zo je je eigen plakboek met planten en accessoires.

2. Een sensueel tuinfeest voor neus, oren en ogen

We vinden het steeds lastiger om ons te ontspannen. We hollen van werkafspraak naar kinderfeestje en weer terug, en proberen intussen ook ons huishouden niet in de soep te laten draaien. Je tuin is een welkome oase van rust om even op adem te komen. En uitpuffen gaat net iets makkelijker als je al je zintuigen verwent. Het klateren van water kalmeert je oren. Het ruisen van kruiden roert je reukzin. Subtiele toetsen van licht en muziek maken het feest voor je zintuigen compleet.

tuintrends 2016

3. Planten met een missie

Met de juiste ingrepen richt je je tuin zo in dat hij niet alleen mooi, maar ook nuttig wordt. De functionele tuin is in opkomst – en terecht! Teel je eigen groenten of brouw sapjes van zelfgekweekte druiven. Je kunt zelfs nog een stapje verder gaan door de helende krachten van planten te benutten. Kweek zelf salie om thee van te zetten als je keelpijn hebt, of verzorg je huid met een zelfgemaakt smeerseltje van goudsbloem. Bio is niet alleen voor geitenwollensokken!

salie kweken

 

03/05/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Creatief in eigen huis met de gallery wall
Volgende artikel
Je slaapkamer inrichten: tips voor een betere nachtrust