Outdoor - Tuin

Tuintips april: zet de bloemetjes buiten

Warme dagen en stevige regenbuien doen in april de planten ontwaken. De voorjaarsbloeiers staan in de bloei, maar ook het onkruid komt kijken. Tijd om aan de slag te gaan in je tuin, hier vind je de tuintips voor april!

Onkruid wieden

De eerste zonnestralen komen er door en ook het eerste onkruid komt te voorschijn. Op een mooie onbewolkte dag is het tijd om onkruid te wieden. Hardnekkig onkruid kan eventueel bestrijdworden met onkruid bestrijdingsmiddel. Zodra het onkruid gewied is, ziet je tuin er al meteen een pak beter uit!

Onderhoud van je gazon

Gras maaien is nog niet meteen aan de orde. (Als je dit toch doet, maai het niet te kort.) Wel is het tijd om je gras te verticuteren. Ontdoe je gazon van mos en onkruid en mest het gras na een stevige regenbui. April is een geschikte periode om slechte plekken opnieuw te bezaaien. Een nieuw gazon kan aangemaakt worden.

Moestuin aanleggen

Heb je een moestuin? Dan is het tijd om te zaaien, want april is zaaimaand! Geen moestuin? Je kan gemakkelijk een moestuin aanleggen. Met enkele planken, een zak aardegrond en zaden ben je al aardig op weg. April is de maand bij uitstek om je groenten (radijs, tuinkers, peterselie, kool…) en tuinkruiden (kervel, basilicum, rozemarijn, lavendel…) te zaaien.

Snoeien in april

Snoeien is belangrijk om de groei en bloei van struiken en bomen te optimaliseren. Let wel op: het is uiterst belangrijk om op het juiste moment te snoeien. In april kan het nog vriezen, dus wees voorzichtig met snoeien. Vroegbloeiende planten en struiken kunnen na de groei al gesnoeid worden. Met de andere struiken wacht je best tot mei.

16/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Charles en Ray Eames: revolutionair meubel design
Volgende artikel
La journée des travaux de rénovation 2013 en Flandre