Outdoor - Tuin

Tuintafel kopen? 4 tips voor de juiste keuze

eettafel in de tuin

Lekker in het zonnetje zitten of ’s avonds met een wijntje genieten van een zwoele avond? Graag! Maar dan heb je natuurlijk wel een plekje nodig om te zitten. Een mooie tuintafel met comfortabele stoelen zijn daarom onmisbaar in de tuin. Ga je binnenkort een tuintafel kopen? Dan hebben wij een paar tips voor je!

Tip 1: Doe inspiratie op

Vooraleer je weet wat je wilt, moet je natuurlijk wat inspiratie opdoen. Zo leer je wat je mooi vindt en wat bij je tuin zou passen. Waar je inspiratie vindt? Uiteraard op Inspirerend Wonen, maar ook in de tuincentra in je buurt of op Pinterest ontdek je heel wat leuke ideeën. Wanneer je wat tafels met elkaar hebt kunnen vergelijken, weet je pas echt zeker welke tuintafel echt bij je past!

houten tuintafel
Een tafel uit de collectie van de tuinmeubelshop..

Tip 2: Bepaal de technische kant

Wanneer je een tuintafel gaat kopen, moet je uiteraard met een aantal praktische zaken rekening houden:

  • Hoe stevig moet je tuintafel zijn? Als er regelmatig mensen blijven eten, raden we aan om voor een sterk exemplaar te kiezen.
  • Hoe groot moet je tuintafel zijn? De tafel moet natuurlijk op je terras & onder je terrasoverkapping passen.
  • Hoe duur mag je tuintafel zijn? Houd op voorhand een budget in het achterhoofd en wijk daar niet van af!
tuinfeest aan de gang, mensen aan het eten, kinderen spelen in het rond
Een tafel die je vaak zult verplaatsen? Dan maak je die het best niet al te zwaar.

Tip 3: Bepaal je gewenste stijl

Heb je een strakke, moderne tuin? Dan is een sierlijk, klassiek tuintafeltje misschien niet helemaal geschikt. Een robuuste, stenen tafel daarentegen zou hier waarschijnlijk fantastisch staan. Bij een klassieke tuin past een traditionele tuintafel dan weer beter. Liever stijlen mengen? Ook dat is mogelijk, maar let dan zeker op voor een kakofonie.

Tip 4: Bepaal het gewenste onderhoudsniveau

glazen tuintafel onder terrasoverkapping
Een glazen tuintafel is erg gemakkelijk in onderhoud.

Het ene materiaal heeft al wat meer onderhoud nodig dan het andere. Zo heeft hout bijvoorbeeld wel een natuurlijke, karaktervolle uitstraling, maar is het ook lastig om dat schoon te krijgen. Materialen zoals metaal, kunststof en glas zijn dan weer wel gemakkelijk in onderhoud. Weet op voorhand dus goed hoeveel tijd en moeite je nog in je tuintafel wilt stoppen. Houd er ook zeker rekening mee hoe goed je tafel beschermd zal zijn: staat die open en bloot in weer en wind of wordt ze afgedekt wanneer je ze niet gebruikt? Hoe meer je tuintafel heeft te verduren, hoe onderhoudsvriendelijker die moet zijn!

26/09/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Op een nieuwe thuis: zo start jij de zoektocht naar een huurwoning
Volgende artikel
De drie voordelen van een spanplafond in jouw woonkamer