Outdoor - Tuin

Tuinieren in mei: tuinkalender voor de bloeimaand!

De maand mei is begonnen, tijd om te genieten van de tuin! De maartse buien en aprilse grillen ruimen plaats voor de voorbode van de zomer, mei. Het is bloeimaand en de vogels beginnen te fluiten! Nog enkele opknap werkjes en je kan ten volle genieten van je tuin en terras. Met onze tuintips wordt tuinieren in mei een plezier!

De moestuin: eerste oogst in mei

Mei is de bloeimaand bij uitstek. Je kan de eerste vroege groenten reeds oogsten. Dit zijn groentjes zoals radijsjes, sla en asperges. Bemest de moestuin en spit hem om. Aarzel niet om nog wat extra te zaaien of te planten: rode bietjes, wortelen, bootjes, erwten… Op zoek naar groenten die weinig onderhoud vragen? Kies voor bieslook, dille, munt, prei en vijg. In mei is het belangrijk dat je goed voor je fruit zorgt. Geef aardbeien voldoende meststof, wied regelmatig onkruid en controleer de appelboom op meeldauw.

Het gazon onderhouden

In de maand mei maai je het gazon, één of twee keer afhankelijk van de groei. Bestrijd het onkruid: verwijder het onkruid uit het gazon en doe aan onkruidbestrijding. Is er regen voorspeld? Strooi kunstmest op het gazon (herhaal dit bij verschillende regenbuien). In mei is het ook tijd om de gazonkanten af te steken en eventueel nieuw gazon te zaaien.

Vergeet je vissen niet

Het mooie weer is in aantocht, dat wil zeggen: terug leven in de vijver! Verwijder eendenkroos en voorzie de vijver van nieuwe planten. Plant de kattenstaart of lisdodde aan, deze beplanting geeft je vijver een mooiere uitstraling. Controleer de filter, zuivert hij het water nog voldoende?

Als het weer warmer wordt krijgen de vissen honger. Vergeet ze dus niet volop bij te voeren. Let op! Zorg dat al het voer opgegeten wordt, beter een aantal kleine porties dan teveel in één keer.

Meer tuinieren in mei

  • Maak je terras volledig in orde zodat je heerlijk kan genieten van de zon
  • Maak alle paden onkruidvrij
  • Knap tuinmeubels, hekken en schuttingen op en geef ze een nieuw laagje verf
  • Plant de zomerbloeiende bollen en knollen
  • Zaai opnieuw eenjarige en tweejarige planten
02/05/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Het mooiste Moederdag cadeau | Enkele (interieur)tips
Volgende artikel
Domotique One Smart Control: c’est l’heure pour l’énergie astucieuse!