Outdoor - Tuin

Een nieuwe look voor je tuinhuis

Heb jij een gracieus tuinhuisje, maar verloor het heel wat charme door weer en wind? Dan is het tijd om je tuinhuis onderhanden te nemen en een nieuwe look te geven. Hier zijn vier leuke tips om je tuinhuis weer te laten stralen!

Je tuinhuis beschermen met een nieuwe kleur

Om je tuinhuis te beschermen tegen alle weersomstandigheden, kan je het maar beter jaarlijks een nieuw laagje verf geven. Natuurlijk is het belangrijk, zoals bij elke verfklus, dat je eerst het tuinhuis opschuurt, vervolgens een primer aanbrengt en nadien het tuinhuis verft. Je kan er ook voor kiezen om het tuinhuis te beitsen en de natuurlijke look te behouden of je tuinhuis jaarlijks een hippe nieuwe kleur te geven… De keuze ligt bij jou!

De ramen van het tuinhuis lappen

Is de verf van de raamkozijnen ook lichtjes aan het afbladderen? Dan kies je er het best voor om ook hier voor een nieuw laagje verf te gaan. Was nadien netjes je ramen en je tuinhuis ziet er al meteen een stuk beter uit.

Test ook even of de ramen van het tuinhuis nog eenvoudig openen? Ziet ook het raambeslag er een beetje aangeslagen uit? Dan kan je ervoor kiezen om dit te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor authentiek raambeslag. Het geeft je tuinhuis een extra charmante touch!

Een nieuwe deurknop voor het tuinhuis

Besloot je om je raambeslag te vernieuwen? Dan is het een leuk idee om nieuw deurbeslag te kiezen. Kies bijvoorbeeld voor een voordeurtop uit hetzelfde materiaal als het raambeslag. Je hebt namelijk de keuze tussen beslag in wit brons en verouderd ijzer. Twee rustieke materialen die op een authentieke manier vervaardigd worden. Bovendien wordt het beslag met de hand afgewerkt!

Het extra gezellig maken in en rond je tuinhuis?

Wil je jouw tuinhuis een extra gezellige toets geven? Kies ervoor om muurkandelaars rond het tuinhuis te plaatsen. Op die manier is het tuinhuis ’s avonds verlicht en krijgt je tuin een magisch sfeertje! 

12/06/2014

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Peindre des armoires de cuisine : les critères à respecter
Volgende artikel
Zomerpret maak je zelf! Topamusement met deze 10 buitenspelletjes