Outdoor - Tuin

Mancaves voor mannen, she-sheds voor vrouwen!

Iedereen zoekt naar z’n eigen plekje op deze aardbol. Als kinderen hebben we de achtertuin om ons uit te leven. Tieners trekken zich dan weer terug op hun kamer maar wat doe je als volwassene? De mannen eigenden zich wat ruimte toe in hun mancaves en nu eisen ook steeds meer vrouwen hun eigen plekje op in hippe en cosy she-sheds.

Vorige week hadden we het al over de shedquarters en de opmerkelijke outdoor trend die komt overwaaien uit de VS en Engeland. She-sheds zijn eigenlijk net hetzelfde met dat verschil dat ze ingericht werden door en voor vrouwen. Om hun hobby te beoefenen, om gezellig samen te zijn met vrienden of gewoon om even weg te zijn van alle drukte. Intussen zien we al heel wat inspirerende voorbeelden opduiken van vrouwen die denken “als mannen hun mancave mogen hebben, dan wil ik ook m’n eigen plekje”. En gelijk hebben ze!

Pak je tuinhuis aan en maak je eigen she-shed!

Een she-shed is trouwens helemaal niet moeilijk om te maken. De meesten onder ons hebben vast al wel een tuinhuis in de achtertuin staan. Verban het grasmachine naar de garage of een ander plekje, haal de resterende rommel eruit en aanschouw de eindeloze mogelijkheden! Leg een tapijt of zachte vloerbekleding op de vloer, hang wat gordijntjes op en kleed de ruimte verder aan met de juiste decoratie. Het leuke aan een tuinhuis is dat, wie voor een scandinavische of landelijke look gaat, al halfweg is. Het hout is namelijk één van de belangrijkste elementen in deze stijlen en met wat grijze en off-white tinten kom je vast al een heel eind!

De vraag is maar wat je met de ruimte wilt doen en hoe je de inrichting daaraan aanpast. Onderstaande voorbeelden van she-sheds bezorgen je ongetwijfeld de nodige inspiratie!

Veel succes en plezier met het creëren van jullie eigen plekje!

Inspiratie: Pinterest
20/04/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Bespaar energie dankzij de temperatuurregeling van je centrale verwarming
Volgende artikel
Geveldecoratie – De eerste indruk van je woning