Outdoor - Tuin

Trend gespot: tuinspiegel als dé musthave voor jouw buiten

ronde tuinspiegels

Het is dé trend van het moment: een tuinspiegel voor buiten! Dat interieur en exterieur steeds meer in elkaar overvloeien, wist je misschien al. Maar ook accessoires krijgen daarin een steeds belangrijkere plaats. En een originele en toch gemakkelijke manier om je exterieur te decoreren, is met een tuinspiegel! Ontdek in dit artikel hoe die een echte meerwaarde is voor jouw tuin – én hoe je zelf een tuinspiegel maakt!

Tuinspiegels voor grote en kleine tuinen

Heb je een kleine tuin? Goed nieuws: dankzij de tuinspiegel zal die dubbel zo groot lijken! Zet hem zeker aan het einde van je tuin, dan is het effect eens zo sterk.

spiegel aan pad
Zet je spiegel aan je tuinpad zodat dat bijna oneindig lang lijkt.

Maar ook in een grote tuin staat een tuinspiegel perfect op zijn plaats. Hang hem op aan een saaie muur of zet hem tegen een lege schutting. Een andere tip? Als je je tuinspiegel voor buiten aan een pad zet, lijkt dat paadje extra lang en smal. Jouw tuin blijft haast oneindig doorlopen!

Voor iedere stijl een spiegel: van plain & simple tot tuinspiegel met luiken

Een spiegel in de tuin wordt vaak als romantisch en klassiek gezien. Het is waar dat een tuinspiegel op romantische plekjes perfect op zijn plaatst staat, zeker als je ook nog eens kiest voor een tuinspiegel met houten luikjes. Net die extra touch die jouw terras nodig had!

tuinspiegel met deuren hout
Een houten tuinspiegel met deurtjes maakt je tuin extra romantisch. Door dat tegen de muur te hangen, lijkt het zelfs een raampje!

Maar ook in moderne tuinen en terrassen is dat accessoire een echte meerwaarde. Denk maar aan een tuinspiegel met een metalen rand. Of wat dacht je van een zwarte tuinspiegel? Strak en stijlvol!

Tuinspiegel poetsen: een fluitje van een cent

Een accessoire dat buiten weer en wind trotseert, blijft natuurlijk niet eeuwig proper. Je zult je spiegel op tijd en stond dus eens moeten poetsen. Gelukkig is dat heel eenvoudig: met heet water, wat afwasmiddel en een microvezeldoek heb jij alles wat je nodig hebt. Geen zin in dat schoonmaken? Ga dan voor een tuinspiegel met verweerde look. Die past meteen bij de tuintrends van dit moment.

spiegel tegen buitenmuur
Laat je deze spiegel een paar weken ongewassen buitenhangen, past die perfect bij de verweerde groene luiken. De old school look!

DIY: zelf tuinspiegel maken voor een uniek exemplaar

Natuurlijk kun je simpelweg een spiegel kopen in een winkel in je buurt. Misschien tik je wel een leuk exemplaar op de kop in je lokale kringloopwinkel! Zelf de handen uit de mouwen steken? In drie stappen maak jij zelf je tuinspiegel!

Stap 1: Bepaal plaats & afmetingen

Een lelijke muur die je wilt verstoppen of een slim hoekje dat je tuin extra groot doet lijken? Gebruiken maar! Meet heel nauwkeurig op hoe groot je spiegel precies moet zijn. Een spiegel op maat kopen doe je het best online of in een winkel in de buurt.

tuinspiegel aan strand
De uitbater van deze strandbar doet zijn terras extra groot lijken.

Onze tip? Ga voor plexiglas. Dat is niet alleen goedkoper dan echt glas, het zal ook minder snel barsten en is niet te zwaar. Meer ophangmogelijkheden, dus!

Stap 2: Maak je omlijsting

Je moet nu waarschijnlijk een tijdje wachten vooraleer je spiegel geleverd wordt. Maar dat wil niet zeggen dat je met je vinger hoeft te draaien! De omlijsting maakt zichzelf immers niet. ;-)

vrouw maakt zelf spiegel met schelpjes
Zorg voor een echt vakantiegevoel door schelpjes op de omkadering te lijmen.

Het beste en gemakkelijkste materiaal voor je omlijsting, is hout. Snijd het in de juiste afmetingen, schuur het af en bescherm het met een laagje vernis. Eens iets anders? Schilder het hout dan wit, zwart of zelfs goud!

Tip: Ben je voor plexiglas gegaan? Dan kun je dit werkje zelfs overslaan: plexiglas lijm of boor je gemakkelijk aan de muur vast zonder dat het barst.

Stap 3: Lijm je spiegel vast aan de omlijsting

Joepie, je spiegel is aangekomen! Tijd om actie te ondernemen. Op een effen, propere ondergrond is plexiglas gemakkelijk te verlijmen met kit. Een hobbelige omlijsting? Boor dan eerst je spiegel en ondergrond voor, boor ze daarna vast met spijkers met platte koppen.

Opgelet: let wanneer je de spiegel ophangt zeker op de draagkracht van de muur of schutting. Je wilt niet dat er iets naar beneden valt!

26/06/2020

Vragen en opmerkingen

HP
Henk Peeters (vraag over foto)

Hoe groot zijn de spiegels welk materiaal en waar zijn ze te koop wat kosten ze.
Gr
H.P.

  HI
  Hanne Inspirerend Wonen

  Dag H.P.

  Deze spiegels zijn helaas niet meer beschikbaar. Je vindt wel soortgelijke spiegels op bol.com.

  Veel succes!

  Met inspirerende groet,

  Hanne
  Inspirerend Wonen

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Trend: droogbloemen als eyecatcher in je interieur en daarbuiten
Volgende artikel
Staycation: zo maak jij je tuin helemaal klaar voor een zomer thuis