Outdoor - Tuin

Sleep je keuken naar buiten: de buitenkeuken

Niets is heerlijker dan met mooi weer, onder de open hemel, eten. Zalig met zijn allen rond de tuintafel, je maaltijd smaakt eens zo lekker. Zou het niet handig zijn als we de keuken naar buiten konden halen? Een nieuwe trend ontwikkelt zich: de buitenkeuken. Niet meer heen en weer rennen tussen keuken en tuin, gewoon genieten.

Buitenkeuken of tuinkeuken

De buitenkeuken is de nieuwste trend van 2013. Iedereen wil dus een buitenkeuken! De buitenkeuken brengt een mediterrane sfeer naar je tuin. De buitenkeuken heeft als doen buiten te koken, bakken en grillen. Velen zien het als een uitgebreide barbecue, maar het is meer dan dat. Er zijn enorm veel mogelijkheden. Je kan kiezen voor een buitenkeuken met gasfornuis, barbecue, gootsteen, koelkast…

Vaste of mobiele buitenkeuken

Het verschil tussen een vaste en een mobiele buitenkeuken is wel duidelijk. De mobiele buitenkeuken is gemakkelijk verplaatsbaar, de vaste buitenkeuken niet. Meestal kiest men voor een mobiele buitenkeuken. Het grote voordeel van deze mobiele buitenkeuken is dat je hem kan verplaatsen. Met een feestje kan hij naar een andere locatie verplaatst worden, om dichter bij de gasten te zijn. ’s Winters kan de mobiele buitenkeuken opgeborgen of binnen gezet worden. Dat kan met een vaste buitenkeuken niet. De vaste buitenkeuken moet dan ook bestand zijn tegen weer en wind.

Nog voordelen van de buitenkeuken

Je tuin wordt een sociaal hoogtepunt. Dagelijks eet je buiten, het is één groot sociaal feest. Je staat niet meer alleen in de keuken, je hoort bij de groep. Nog een voordeel is dat je alles bij de hand hebt. Niet steeds van binnen naar buiten crossen om iets te halen wat je vergat. Elke zomer, elke dag opnieuw genieten. Bovendien kan je de mobiele buitenkeuken in de winter binnen zetten en hier verder genieten.

18/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vochtproblemen & vochtbestrijding: eerst de oorzaak dan de behandeling
Volgende artikel
Design iconen: de Diamond chair van Bertoia