Outdoor - Tuin

Pimp je buitenmuren met hangende bloempotten en muurkasten!

De buitenmuren in je tuin lijken vaak een verloren ruimte, waar je weinig mee kunt aanvangen. Maar met een beetje creativiteit, tover je die saaie buitenmuren in no time om tot een prachtig stuk verlengde van je tuin. Hoe? Met hangende bloempotten en muurkasten! Het fleurt je tuin of je terras helemaal op, en het is bovendien de ideale oplossing als je niet voldoende plaats hebt voor een moestuintje of voor een kruidentuintje.

Bloempotten aan de muur

Om je muren op je terras of in je tuin op te frissen, kan je ze omtoveren in een ‘fruitplukmuur‘. Het idee achter de fruitplukmuur is even simpel als geniaal: hang gewoonweg enkele bloempotten of bloembakken aan de muur met bloemen, kruiden of planten. Je maakt daarvoor gebruik van bloempothangers. Door enkele bloempotten en bloembakken aan je muur te hangen, krijg je al gauw een hele muur vol groen. Ook als je geen tuin hebt, maar wel een terras, breng je op deze manier veel groen op je terras.

In die bloempotten en bloembakken kan je allerlei soorten bloemen, planten en kruiden plaatsen. Het grote voordeel van een muur vol bloempotten, is dat je de bloemen en kruiden die je erin plaatst eenvoudig kan vervangen. Momenteel is het lente, en dan kan je bijvoorbeeld typische lentebloeiers zoals tulpen of narcissen gaan. In de winter kan je dan weer voor enkele winterharde planten kiezen. Daarnaast kan je er ook kruiden in plaatsen: munt, rozemarijn en basilicum kan je bijvoorbeeld in bloempotten kweken.

Een handige kast tegen je muur

Heb je plaats tekort in je tuinhuis? Dan is een muurkast de oplossing. Een muurkast is bijzonder handig om gereedschap op te bergen en om platen te laten overwinteren. Een kast tegen je muur kan je gemakkelijk zelf maken: plaats gewoon twee schuine balken tegen de muur, en leg daartussen enkele planken die dienst doen als schap. Om de kast dicht te maken, kan je gebruik maken van glas of polycarbonaat.

Met deze twee tips tover je je saaie buitenmuren zo om tot een leuk geheel, dat integraal deel maakt van je tuin. Veel succes ermee!

Deze leuke ideetjes deden we op bij tuinieren.nl

03/04/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Kunstgras kopen en de typische clichés over kunstgras; fabels of feiten?
Volgende artikel
Lok vrolijke vlinders naar jouw kleurrijke tuin