Outdoor - Tuin

Kleine tuinen, maximaal buitengenot

kleine tuin square

Open ruimte is schaars in de stad. Heb je een klein tuintje, dan wil je daar graag het maximum uithalen. We onderzochten al hoe je van je stadstuintje een rustgevende groene oase maakt. Mag het voor jou nóg groener? Of wil je een moestuintje in de stad? Dat kan.

Werk in de hoogte

Heb je een rijwoning of appartement met een tuintje aan? Dan mag je je gelukkig prijzen in de stad. Rest jou nog de vraag hoe je het zal inrichten. Een bijzonder leuk idee is om ook je muren en omheiningen om te toveren tot groene ruimte. Ja, ook verticale oppervlakte is bruikbaar als tuin! Het klinkt fantastisch en dat is het ook: een levende muur.

kleine tuin levende muur

Voor een heel kleine buitenruimte kan een authentieke pallettuin een groot verschil uitmaken. Het is verbazend eenvoudig: je bekleedt de achterkant van een pallet met worteldoek en vult het dan met aarde en plantjes. Klim- en hangplantjes zijn fijn, maar je kan ook voor kruiden als basilicum en rozemarijn gaan. Zet het pallet uiteindelijk tegen een muur, et voilà! Veel en regelmatig bewateren en vooral: genieten maar!

Zie je het wat groter? Ga dan voor een heuse verticale tuin.

kleine tuin verticale tuin

Square foot gardening: minimoestuintjes

Sommige mensen willen vooral kunnen relaxen in hun cosy stadstuintje. Anderen zien het liever praktisch. Een stadstuin is een uitgelezen kans om je eigen kruiden en groenten te kweken, toch?

kleine tuin square

Een vierkante-meter-moestuin is handig voor wie over een beperkte oppervlakte beschikt en toch wil moestuinieren. Al wat je nodig hebt is een moestuinbak van een vierkante meter. Zo’n bak bestaat meestal uit hout en is onderverdeeld in verschillende plantvakjes. Mag het nog iets authentieker voor jou? Dan kan je een moestuin uit vlechtwerk kiezen. Lekker Engels.

Plant zoveel verschillende plantjes als je maar wil. Radijzen, spinazie, sla, bonen, erwten en uien zijn bijzonder gemakkelijk, net als bieslook en tijm. Als je het slim aanpakt, pluk je het hele jaar door de vruchten van je kleine arbeid!

 

13/08/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Interieur- en woonbeurzen najaar 2015 en voorjaar 2016
Volgende artikel
Vinylvloer leggen? Koud kunstje met Starfloor Click