Outdoor - Tuin

Kleine tuin, groots ontwerp! 3 slimme ideeën

kleine tuin eenvoud

We bouwen en wonen almaar kleiner, en dat heeft natuurlijk ook  gevolgen voor onze tuinen. Grote graspercelen met riante zwembaden ruimen plaats voor kleine stadstuintjes en minivijvertjes, maar daar hoef je als eigenaar zeker niet rouwig om te zijn. Integendeel! Een kleine tuin vergt minder onderhoud en kan buitengewoon gezellig zijn. Zeker wanneer je je kleine tuin groots aanpakt en je in je tuinontwerp laat inspireren door deze slimme ideeën!

1.    Kleine tuin zonder einde

kleine tuin zonder einde

Kleine tuinen zijn vaak smalle tuinen. Heb jij ook zo’n smal tuintje? Leg dan extra nadruk op  de diepte. Dat doe je door het terras bij voorkeur centraal te plaatsen en te omringen met lage planten en daarachter middelhoge struiken. Het komt erop neer dat je niet meer kunt zien waar je tuin precies eindigt. Muren, hekken en tuinschermen verstop je daarom het best achter klimplanten of hoge struiken.

2.    Strategisch kleurenpalet

kleine tuin kleuren

We hoeven je vast niet meer uit te leggen dat bepaalde kleuren je interieur optisch vergroten. Maar wist je dat dat ook het geval is in je tuin? Zo lijkt je kleine tuin plots veel groter wanneer je de donker gekleurde planten en bloemen aan de randen plaatst en de licht gekleurde exemplaren meer naar het midden toe. Zorg ook zeker voor blauwe tinten bij de randen. Vooral hemelsblauwe planten trekken je blik van beneden naar boven en omgekeerd.

3.    Eenvoud siert

kleine tuin eenvoud

Als je groene vingers hebt, is bloemen en planten kiezen, altijd ook een beetje verliezen. Toch is keuzes maken een must, zeker als je een klein tuintje hebt. Door de hoeveelheid kleuren te beperken, voorkom je dat je tuintje er te druk uitziet. Ook wat het terras en de tuinpaden betreft, hou je het aantal verschillende materialen het best zo klein mogelijk.

09/04/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
4 unieke designradiatoren voor in de badkamer
Volgende artikel
Kleine badkamer? 5 tips om ze groter te doen lijken!