Outdoor - Tuin

Klaar voor de lente? Deze tuinplanten staan in maart op het programma

De lente is in aantocht. Tijd dus om je tuin onder handen te nemen en opnieuw in topconditie te brengen. Om je tuin weer te laten schitteren, zijn tuinplanten ideaal. Maar welke plant je het best in maart en waarmee moet je rekening houden? Ontdek het in dit artikel!

Bomen en struiken verplanten

Na de winter is het tijd om de schade in je tuin op te meten. Bladverliezende bomen en heesters kun je het best verplanten. Op die manier blaas je ze nieuw leven in en stralen ze binnen de kortste keren weer als vanouds.

Wil je iets nieuws in je tuin? Dan is maart de ideale maand om heesters en vaste tuinplanten te planten, zodat ze in de zomer tot volle bloei komen.

Een nieuwe haag planten

Maart is de ‘haagmaand’ bij uitstek. Tijd om een nieuwe haag aan te planten of een oude te vervangen. Je moet uitgaan van vijf plantjes per meter. Laat er telkens twintig centimeter tussen. Zorg ervoor dat ze – zeker in het begin – voldoende water krijgen.

Zomerbloemen planten

Om je tuin pit te geven en kleurrijke accenten aan te brengen, zijn zomerbloemen ideaal. Denk aan begonia’s, geraniums, dahlia’s, gladiolen, leeuwenbekjes, … Zodra het niet meer vriest, kun je ze planten. Doorgaans is maart hiervoor de beste periode.

Extra tips voor een onberispelijke tuin

Naast de tuinplanten is maart ook dé maand om je tuin lenteklaar te maken:

  • Geef je gras weer zuurstof en verticuteer je gazon.
  • Bemest je gazon regelmatig.
  • Wied het onkruid.
  • Snoei knotwilgen, rozen, klimop en dorre takken.

Tip: Heb je een vijver in je tuin? Besteed dan ook daar aandacht aan. Zorg ervoor dat de kwaliteit van het water optimaal is en verwijder het vuil. Ook de waterplanten moet je verzorgen. Ontdek zeker ook onze tip om zelf een vijverfilter te maken.

 

11/03/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Instant lentegevoel met de Elkebana bloementrofee
Volgende artikel
Klein wonen – Puur geluk op amper 40m²