Outdoor - Tuin

Er was eens een tuinkabouter …

De puntmuts, roze appelwangetjes, de bolle buik en de guitige blik van de tuinkabouter zijn amper weg te denken uit de Vlaamse tuin. Met hun emmertjes, schepjes, gietertjes en kruiwagentjes zorgen tuinkabouters ervoor dat je tuin er altijd piekfijn bijligt. Ben je op zoek naar een grappig accent voor je tuin? Dan is een tuinkabouter (of meerdere, want kabouters zijn nu eenmaal sociale wezens) een must-have!

Kitsch of design?

Atilla – Philippe Stark

Boze stemmen durven wel eens fluisteren dat een kabouter in je tuin getuigt van weinig smaak. Maar niemand minder dan Philippe Starck bewijst het tegendeel! Ook hij is volledig bezweken voor de charmes van de tuinkabouter en is ervan overtuigd dat tuinkabouters de designwereld zullen veroveren. Met namen zoals Atilla en Napoleon kan dat ook moeilijk anders …

Tast je liever iets minder diep in je portemonnee? Bij Tusch und Egon staan er ook heel wat kabouters te popelen om van jouw tuin hun thuis te maken! Ze zullen met veel plezier je bezoekers verwelkomen en waken over het welzijn van je planten. Aarzel niet om al je tuingeheimen met hen te delen, want ‘horen, zien en zwijgen’ is hun leuze.

Zelf een tuinkabouter maken

Kriebelt het om je tuin onder te dompelen in een sprookjesachtige sfeer, maar mag het voor jou iets origineler dan de traditionele tuinkabouter? Maak dan gewoon je eigen tuinkabouter! Of waarom zelfs geen hele tuinkabouterfamilie? Thomas en Petra Berger leggen je haarfijn uit hoe je dat doet. Knutsel in een handomdraai je eigen kabouters in elkaar met schapenwol, papier-maché, hout, steen, … De mogelijkheden zijn eindeloos!

En als een tuinkabout echt niets voor jou is, kan je wel altijd een ‘gnome home’ in je tuin installeren!

22/05/2015

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Parket renoveren: drie stappen voor een optimaal resultaat
Volgende artikel
5 topideeën voor een moderne badkamer