Outdoor - Tuin

Een winterbarbecue installeren: tips voor ultiem bakplezier!

‘t Is weer voorbij die mooie zomer. Nu het volop herfst is en de winter om de hoek loert, lijkt de tijd van gezellig barbecueën alweer lang vervlogen. Maar dat is buiten de winterbarbecues gerekend. Barbecueën in de winter is een trend die aan een flink opmars bezig is en ook dit jaar ongetwijfeld hoge toppen zal scheren. Maar wat als je een winter bbq wil organiseren in eigen tuin? Ga je voor dezelfde aanpak als in de zomer of zijn er bepaalde aandachtspunten? Ontdek het hier!

Gasbarbecue, hootskoolbbq of elektrische barbecue?

Een eerste cruciale factor bij een avondje winterbarbecueën is de keuze van het bbq-toestel. Ga je voor een gasbarbecue, elektrische winterbarbecue of hootskoolbarbecue? Dit zijn alvast de belangrijkste pro’s en contra’s:

  • Gasbarbecue: een gasbarbecue heeft misschien niet de charme van een houtskoolbarbecue maar biedt wel heel wat praktische voordelen. Zo bereik je snel de gewenste baktemperatuur en heb je geen werk met kolen. Je wint dus heel wat tijd, en dat is geen overbodige luxe wanneer je buiten staat te verkleumen in de vriestemperaturen.
  •  Elektrische barbecue: terwijl een gasbarbecue nog vrij dicht bij de ‘old school’ houtskoolbarbecue aanleunt, blijft een elektrische barbecue het kleine broertje. Een handig alternatief voor een snelle bbq in de zomer, maar geen aanrader voor wie op zoek is naar winterse gezelligheid. Al is het maar omdat de vlam ontbreekt.
  • Houtskoolbarbecue: wil je álles uit je winterbarbecue halen? Dan kies je het best voor een houtskoolbarbecue. Met zijn vele vlammen en wijdverspreide warmte heeft hij alles in huis om er een gezellig feest van te maken. Bovendien is de smaak van het vlees niet te evenaren.

Zo maak je het extra gezellig

Het vlees perfect gegrild krijgen is één, op-en-top gezelligheid is twee. Een winterbarbecue is pas geslaagd als iedereen buiten komt meegenieten van de unieke sfeer. Maar hoe krijg je iedereen in je tuin als het vriest dat het kraakt? Juist: met extra warmte. Terrasverwarmers zijn alvast bijzonder efficiënt, maar vuurmanden zorgen voor net dat tikkeltje extra authenticiteit. Doe de uitnodigingen voor je spetterende winter bbq maar alvast op de post!

17/10/2014

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wonen met je hoofd in de wolken in het exclusieve 432 Park Avenue
Volgende artikel
Adem propere lucht met het energiezuinige ventilatiesysteem D