Outdoor - Oprit & Terras

Een tuinterras aanleggen om van te genieten in de zomer

Heb je thuis enkel een terras, zonder tuin, waardoor je groen mist als je in de zomer buiten zit? Of betrap je jezelf erop dat je in de zomer steeds op je terras zit, omdat er in de tuin zelf geen plaats is om te gaan zitten? Dan is het aanleggen van een tuinterras de oplossing. Een tuinterras combineert het groen van je tuin met de functionaliteit van je terras! Het resultaat is een door groen omgeven terras, dat erg natuurlijk aanvoelt en waar je in de zomer helemaal tot rust komt.

Groen aanbrengen bij gebrek aan een tuin

Heb je wel een terras, maar geen tuin? Dan breng je al snel groen op je terras door enkele woekeraars tegen je muren te plaatsen. Klimop of een druivelaar zijn daar bijvoorbeeld goed voor geschikt. Gecombineerd met enkele planten in potten, krijg je al gauw een heel groene uitstraling. Om meer leven in je terras te brengen, kan je een stenen vijvertje aanleggen. Het water zal immers vogels, libellen en andere beesten aantrekken. Combineer dit alles met sfeervolle verlichting en houten tuinmeubelen, en je krijgt een erg geslaagd effect.

Een terras in het midden van je tuin aanleggen

Heb je het geluk dat je wel over een mooie tuin beschikt? Dan kan je gerust een terras aanleggen in het midden daarvan, in plaats van een terras vlak tegen je huis aan te leggen. Een belangrijke beslissing daarbij, is de plaats van je tuinterras. Denk eens na waar je graag zou gaan zitten in je tuin, of waar je nu al vaak gaat zitten. Je wil op je terras zo veel mogelijk van de zon genieten, dus hou ook rekening met de schaduw die je huis en de bomen op de tuin werpen. Eenmaal je beslist hebt waar je je tuinterras wil plaatsen, kan je gaan bekijken welke materialen je wil gebruiken. Een stenen terras kan erg mooi en strak ogen, terwijl een houten terras iets natuurlijker aanvoelt. Vergeet bij de aanleg van je tuinterras ook niet om een afwateringssysteem te voorzien.

Sfeervolle verlichting van je tuinterras

Je wil je tuinterras natuurlijk ook voorzien van de benodigde verlichting, zodat je ook op warme zomeravonden van je terras kan genieten. Wil je die tuinverlichting zelf aanleggen, dan leggen wij je graag uit hoe. Er bestaan werkelijk tal van manieren om je tuin te verlichten, dus loop even binnen bij een doe-het-zelver en laat je inspireren!

05/03/2013

One Reply to “Een tuinterras aanleggen om van te genieten in de zomer”

Steven
Steven

Tip: voor een modern terras zijn megategels tegenwoordig erg in trek. Ook natuursteen blijft zeer populair, dit tijdloos en klassevol.

Jouw vragen of opmerkingen bij dit artikel

Vorige artikel
Spotté à Batibouw 2013: Le Quooker Fusion
Volgende artikel
Emir van Qatar koopt zes Griekse eilanden