Outdoor - Tuin

Een tuinhuis renoveren? Zó klaar je de klus

tuinhuis renoveren

Kan dat oude tuinhuisje wel een make-over gebruiken en heb je zin om zélf de handen uit de mouwen te steken? Wacht dan niet langer meer en maak er meteen werk van, zodat je dit najaar kunt genieten van een tuinhuis dat er als nieuw uitziet. Tips om je tuinhuis te renoveren als een pro.

Houten tuinhuis renoveren?

tuinhuis renoverenDe kans is groot dat je een houten tuinhuis hebt. Hout is een natuurlijk materiaal dat vaak flink te lijden heeft onder regen en vorst. Daarom loont het zeker om de houten muren van je tuinhuis aan te pakken. Hou daarbij rekening met deze aandachtspunten:

  • Voor je het hout behandelt met beits of vernis, moet je het eerst goed opschuren.
  • Opschuren doe je enkel wanneer het hout droog is.
  • Bescherm het hout met een beits op waterbasis.
  • Vernissen kan ook, maar houdt een risico in: vernis kan afbladderen.

Ook het dak van je tuinhuis renoveren?

tuinhuis renoverenAls er roofing op het dak van je tuinhuis ligt, is renovatie of vervanging wellicht niet nodig – dat gaat immers jarenlang mee. Is het dak toch aan vervanging toe, dan zijn golfplaten een makkelijke oplossing. Je kunt ze zelf leggen, mits je tuinhuis over een dakhelling van minimaal 5 graden beschikt (en jij over de nodige skills, uiteraard).

Geef je tuinhuis een nieuw kleurtje

tuinhuis renoverenZiezo, heb je de nodige onderhouds- en opfriswerkzaamheden uitgevoerd? Dan is het tijd om aan de afwerking van je tuinhuis te beginnen. Misschien kan het wel een nieuw en fris kleurtje gebruiken? We kunnen je alleen maar aanraden om je tuinhuis te schilderen: het is een relatief makkelijk uit te voeren klusje, dat je vooral veel voldoening oplevert. Want wat is er fijner dan vanop je terras – met een lekker drankje bij de hand – naar dat quasi-nieuwe tuinhuisje te kijken dat het resultaat is van jouw harde werk? Santé!

Vertrouw op een vakman

Heb je toch nog geen idee hoe je aan je tuinhuis moet beginnen? Of misschien ben je wel geen handige Harry? Of heb je simpelweg geen zin om het zelf te doen? Aarzel dan niet om een vakman in te schakelen die jouw oude tuinhuis weer helemaal opfrist! 

09/09/2016

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Is wonen onder hoogspanningskabels gevaarlijk?
Volgende artikel
Je badkamerspiegel schoonmaken zonder strepen? Dat kan!