Outdoor - Tuin

Een prachtige tuin met kunstgras: vaarwel intensief onderhoud

groen gras

Echt gras of kunstgras: het is een dilemma waar elke tuinliefhebber voor komt te staan. Echt gras heeft onderhoud nodig, moet vaak gemaaid worden en wordt gemakkelijk bruin. Zelfs een middagje ravotten met de kinderen laat zijn sporen na! De oplossing? Kunstgras: weg onderhoud, hallo mooie, groene gazon.

Kunstgras voor het egale groene uitzicht

Als jij op je terras staat, of zelfs nog maar naar buiten kijkt vanuit je veranda, wil jij natuurlijk het liefst een mooie groene en gezonde gazon zien. Een tuin met echt gras? Dan is die egale look jammer genoeg niet zo gemakkelijk. De ene week regent het te veel, dan weer te weinig. En bij warm weer wordt je grasveld al snel een bruine, droge vlakte. Allesbehalve aangenaam om naar te kijken!

groene gazon zomer
Tegenwoordig zie je met het blote oog geen verschil tussen echt gras en kunstgras.

Ervoor zorgen dat je gras wel mooi blijft? Ga dan voor een kunstgrastapijt! Dat gras is altijd groen, zónder zwaar onderhoud. Vanaf nu zit jij op warme zomerdagen niet meer te maaien en sproeien, maar zit jij lekker te genieten van je tuin.

Ideaal voor spelende kinderen … of ouders die genieten van een zwembad

Ook voor kinderen is een kunstgrastapijt ideaal. Elke ouder weet het: kinderen die buiten spelen, maken al snel kapotte en lelijke plekken in het gras … of toch alleen in écht gras! Op kunstgras kunnen je bengels rustig spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over je tuin.

Ook dat zwembad waar de kinderen (en de ouders ;-)) zo graag in spelen, geeft aan het einde van de zomer geen lelijke grote vlek in de tuin. En die trampoline? Ook die laat je met een gerust hart de hele zomer staan.

jongens voetballen op kunstgras
Kinderen die nogal wild spelen? Geen zorgen, dat vangt je kunstgras wel op.

Kunstgras is eenvoudig aan te leggen en kan zelfs thuis worden bezorgd. Geniet dus dankzij je kunstgrastapijt het hele jaar door van een prachtige groene gazon!

Benieuwd of de clichés die je hoort over kunstgras waar zijn of niet? Ontdek het in ons feit/fabel-artikel!

07/02/2020

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Je keukenwerkblad kiezen? Houd rekening met deze 6 voorkeuren!
Volgende artikel
De keukenkraan van je dromen? Ontdek ze bij Quooker op Batibouw!