Doe Het Zelf

Een barbecue kopen? Enkele tips

Het is lente! De dagen worden langer en de zon laat zich weer zien. De ideale moment dus om te pronken met jouw barbecue. Een barbecue staat synoniem voor vriendelijkheid, eenvoud en lange avonden met vrienden. Heb je er zelf nog geen? Een barbecue kopen, brengt je helemaal in de lentesfeer!

Wij helpen jou op weg om de juiste keuze te maken tussen de ruime keuze aan gasbarbecues, elektrische barbecues en barbecues op houtskool.

Houtskool barbecue of gasbarbecue?

  • Een barbecue kopen doe je niet zomaar halsoverkop. Denk er eerst over hoe vaak je de barbecue zal gebruiken. Ben je een echte barbecue fan, investeer dan in een perfect exemplaar! Gasbarbecues, zoals die van Barbecook of vaste barbecues in beton zijn ideaal voor frequente gebruikers. Het voordeel van beide types is dat je ze op alle momenten kan gebruiken. Mensen die hun barbecue slechts af en toe bovenhalen, kunnen kiezen voor een eenvoudiger model zoals een elektrische barbecue. Dit type is in het algemeen goedkoper en kan u gemakkelijk opbergen.
  • Eenmaal je het gewenste type hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de grootte van de barbecue. Houd hiervoor rekening met de grootte van je tuin of terras. Het zou zonde zijn om te investeren in een grote barbecue, terwijl hiervoor geen beschikbare ruimte is. Stap zeker en vast af van het idee dat kleine barbecues minder mooi zijn. De meeste merken bieden nu verschillende modellen aan die mooi ogen in kleine ruimtes.
  • Daarnaast is het bij het bepalen van de grootte van de barbecue ook nuttig om te bekijken hoeveel gasten je meestal uitnodigt.

Een barbecue naar ieders smaak

Houtskool barbecue

Een houtskool barbecue is ideaal voor liefhebbers van authentieke smaken. Dit type barbecue blijft voor velen nog steeds de favoriet en ieder jaar komen nieuwe modellen en verbeterde modellen uit. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen maar vergen vrij veel onderhoud. Bovendien lukt het niet altijd voor iedereen om de barbecue snel aan te steken. Om de houtskool makkelijk te laten branden, gebruikt men witte of bruine aanmaakblokjes. De meeste houtskool barbecues hebben een deksel, waardoor de barbecue sneller kan opwarmen. Door het deksel te sluiten maakt men het rooster sneller warm. In principe kan je de barbecue gebruiken binnen het half uur, maar de ideale temperatuur verkrijgt men pas na 2 uur.

 

Elektrische barbecue

Elektrische barbecues zijn eerder geschikt wanneer je slechts af en toe wil barbecueën. In tegenstelling tot een houtskool barbecue is deze barbecue binnen enkele minuten opgewarmd. Perfect voor een snelle zomerse hap! Een nadeel is dan weer dat je gebonden bent aan een aansluiting op het net en een hoger verbruik zal opmerken. Bovendien moet je een stopcontact in de tuin hebben.

 

Gasbarbecue

De laatste jaren is de populariteit van de gasbarbecue sterk gestegen. Hij heeft dan ook als voordeel dat hij veel sneller is opgewarmd dan een houtskool barbecue. Een druk op de ontstekingsknop en je kan na 10 of 15 minuten beginnen koken. Een gasbarbecue kan zowel branden op vloeibaar gas, butaan of propaan. Met dit type kan je veel gezonder koken dan met de andere types omdat het vet wordt opgevangen in een reservoir. De typische houtskoolsmaak heb je hier wel niet, maar dat kan je compenseren door lekkere kruiden.

 

 

Barbecue in beton, baksteen of natuursteen

Vaste barbecues ogen vooral heel mooi in grote ruimtes. Ze geven extra cachet aan uw tuin en terras! Veel mensen kiezen ervoor om zelf een barbecue te metselen, maar er bestaan ook vaste modellen die je kan kopen. Als je kiest voor dit type, is het aan te raden om contact op te nemen met de gemeente en na te vragen of jouw ontwerp voldoet aan de reglementeringen.

 

Eet smakelijk!

 

28/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Fatboy zitzak: plezier voor iedereen!
Volgende artikel
Een leuke broodtrommel voor een stijlvolle keuken inrichting