Outdoor - Oprit & Terras

Duurzame alternatieven voor tropisch hardhout in de tuin

iWonen las in het zomernummer van Feeling Wonen over drie originele én duurzame alternatieven voor tropisch hardhout in de tuin, naast het zwembad of op het terras.

Strakke betontegels

Beton is duurzaam, makkelijk in onderhoud en komt goed tot zijn recht in combinatie met de natuurlijke omgeving van de tuin. De Belgische betontegelfabrikant Marlux produceert reeds langer grote betontegels voor moderne tuinprojecten. Nu heeft het bedrijf ook  zwembadranden ontwikkeld voor Xtirio, een design collectie met betontegels.

 

Alternatief voor tropisch hardhout

Houthandelaar Alternabois handelde vijftien jaar lang in tropisch en chemisch behandeld hout, maar die milieuvervuilende aanpak hebben ze inmiddels voorgoed afgezworen. Het bedrijf verkoopt vandaag robinia of valse acacia, een lokaal product dat snel groeit en geen chemische behandeling nodig heeft om duurzaam te zijn.

 

Grote tegels uit blauwe steen

De Carrières du Hainaut, Belgische steengroeves die Belgische Blauwe Hardsteen leveren, volgen de trend van de grote terrastegels. De nieuwe formaten zijn 50 x 50 cm, 60 x 60 cm en 80 x 80 cm.

 

Bron: Feeling Wonen

31/08/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Muren schilderen: 7 frequente fouten
Volgende artikel
Design zwembaden met een doorkijkbodem