Outdoor - Tuin

Deze misvattingen zijn er over tuinieren

tuinieren

De ene persoon vindt tuinieren helemaal het einde, de ander moet er niks van weten. De mensen die het liefst zo min mogelijk tijd aan hun tuin willen besteden, zijn ook degene die misvattingen de wereld in sturen. Wij helpen de meest voorkomende misverstanden over tuinieren te weerleggen.

Het kost veel tijd

Urenlang op je knieën in de bloedhete zon zitten terwijl je het onkruid één voor één weghaalt … klinkt niet echt aantrekkelijk. Toch hoeft het helemaal niet zo te zijn, zeker niet dankzij onze vier tips voor snel tuinonderhoud. Als jouw tuin net een jungle lijkt, ben je wel wat uurtjes kwijt aan onderhoud. Dat kun je voorkomen door een onderhoudsarme tuin aan te leggen. Hoe minder planten, hoe minder onderhoud natuurlijk. Een tuin met meerdere terrassen, bijvoorbeeld eentje in tegels en eentje in hout, is een leuke afwisseling die weinig aandacht vraagt. Toch liever wat groen? Ga dan voor planten die niet veel verzorging nodig hebben, zoals bodembedekkers.

Het is erg vermoeiend

Het gras maaien, planten water geven, de haag trimmen en het onkruid weghalen. Sommige mensen zijn moe van het idee alleen al. Gelukkig leven we in 2019 en zijn er heel wat technische snufjes voorhanden die ervoor zorgen dat tuinieren een stuk minder vermoeiend wordt. Zo is er een robotmaaier: gewoon even opzetten en je gazonnetje is in een mum van tijd weer piekfijn. En watersproeiers met timer voorzien je planten op geregelde tijdstippen van water. Klinkt veel beter dan steeds je gieter bijvullen, toch? Het is dus oké om het jezelf wat makkelijker te maken en je te laten helpen door de technologie!

Je kunt direct gaan graven

OPGELET: Alleen voor lezers uit Nederland. Lezers uit België nemen best contact op met hun gemeente voor een stedenbouwkundige vergunning.

Grote werken gepland in de tuin, zoals de plaatsing van een zwembad? Je kunt niet zomaar direct aan de slag! Voor je begint te graven, moet je bijvoorbeeld een Klic-melding doen. Gelukkig is ook dat niet moeilijk. In slechts vier stappen heb je al een Klic-melding gedaan. De eerste stap is het gebied selecteren waar je gaat graven. Zodra je dat hebt gedaan, bepaal je in stap twee de begin- en einddatum van je werkzaamheden. Ook geef je aan welke werkzaamheden dat zijn. Bij stap drie vul je je gegevens in en maak je een account aan. Ook kun je aangeven wie de Klic-melding ontvangt. Het is handig om meerdere ontvangers in te voeren als je met een aantal mensen samenwoont. Bij de vierde stap betaal je voor de Klic-melding en het gebruik van de Klic-app. In de meeste gevallen heb je de Klic-melding al binnen een dag binnen. Doe je de Klic-melding via de Klic App? Let er dan zeker op dat die App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.

15/07/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Mobiele airco of vaste airco: dit is voor jou de beste keuze
Volgende artikel
Val met de voordeur in huis: inspiratietips voor de origineelste deuren