Outdoor - Oprit & Terras

De ingrediënten voor een geslaagd tuinfeest

Het is altijd leuk om gasten bij mooi weer in de tuin te ontvangen. Een frisse cocktail en enkele lekkernijen van de bbq lijken de garantie voor een leuke avond. Dit zijn de ingrediënten voor het perfecte tuinfeest: mooie tuindecoratie en een gasbarbecue!

Een gezellige sfeer creëren

Organiseer je een tuinfeest, dan gaat alle aandacht naar de barbecue, de tuintafel of het buffet. Als je jouw tafel mooi dekt, zullen jouw gasten optimaal van het feest genieten! Verwacht je veel volk, dan doe je er beter aan om wegwerpservies te voorzien. Je kan makkelijk een volledig servies uit hout, plastiek of karton vinden. Vergeet geen servetten – dan zullen jouw gasten niet beschaamd zijn om met hun vingers te eten – en een vuilbak om binnen-buiten lopen te vermijden. Zet overal kaarsjes, lampionnen of lichtslingers en voorzie sfeervolle achtergrondmuziek. Als je bang bent dat de temperaturen zullen afkoelen, overweeg dan de installatie van een terrasverwarmer. Denk aan al die kleine details die het verschil maken!

De barbecue, een must voor een tuinfeest

Vanaf de eerste zomerdagen wordt barbecueën het favoriete tijdverdrijf van de Belgen. Veel heb je niet nodig om een barbecue te houden: een goede barbecue en lekkere ingrediënten volstaan.

Gasbarbecues zijn direct op temperatuur en veilig in gebruik. Als je jouw vlees, groentjes en salades op voorhand klaarmaakt, moet je enkel nog het vlees en de groenten grillen als jouw bezoek er is. Eenvoudiger kan het niet! Voor jouw gasten aankomen check je best even of er nog genoeg gas in de gasfles zit. Het zou spijtig zijn om jouw vlees in de pan te moeten bakken omdat je te laat gemerkt hebt dat de gasfles leeg is. Heb je nog een extra kookplaat, zoals de Plancha Gaz, dan ben je gered!

Gebruik grote schalen om jouw heerlijke bereidingen op te dienen. Als je niet genoeg schalen in huis hebt, kan je ook plateaus in aluminium gebruiken. Voorzie ook bakjes in aluminium of plastiek voor de restjes. Deze bakjes kan je ook aan jouw genodigden aanbieden, want ze zullen het gegarandeerd leuk vinden om met een doggybag naar huis te gaan!

29/06/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Enquête: kostprijs nieuwbouw in België en Europa
Volgende artikel
De voordelen van nieuwbouw kopen