Doe Het Zelf

De ideale pergola: aluminium terrasoverkapping

Om ook in België maximaal van het zonneke en jouw terras te kunnen genieten, bestaat er een kleine en eenvoudige oplossing: de pergola of aluminium terrasoverkapping.

De voordelen van een pergola

Met een pergola boven jouw terras kan je zonder zorgen de zomer in! Gedaan met zomerfeestjes die in de garage eindigen! Gedaan met afgelaste barbecues! Een pergola biedt namelijk beschutting tegen weer en wind. Bovendien biedt een pergola ook voldoende bescherming aan jouw tuinmeubelen, zodat ze het hele jaar door buiten kunnen blijven staan.

Voor de terrasoverkapping heb je keuze uit verschillende dakmaterialen, als polycarbonaatplaten, zonwerende plexiglasplaten en diverse glassoorten. De glasplaten zorgen ervoor dat je een zonnig en licht terras blijft behouden, terwijl het glas ook uv-bestendig is.

Sommige mensen vinden een pergola een echte blikvanger in de tuin, anderen vinden dan weer dat een overdekt terras nogal artificieel aandoet. Tip: om het evenwicht met de natuur en de continuïteit van jouw tuin te behouden, kan je ook mooie klimplanten pergola tegen de pijlers van de terrasoverkapping laten groeien of kiezen voor een aluminium pergola met houtlook.

Welke pergola kiezen? Aluminium terrasoverkapping!

Hubo biedt een groot aantal verschillende pergola’s van het merk Scala aan, in verschillende afmetingen, modellen en kleuren. Het gaat stuk voor stuk om aluminium pergola‘s, een goede optie omwille van de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal. Pergola prijzen variëren van 1400 tot 3950 euro. Inspirerend Wonen geeft nog enkele tips die je kunnen helpen bij de keuze van jouw tuin pergola of aluminium terrasoverkapping:

  • Heb je een strakke woning? Dan is een moderne pergola een goede optie. Er zijn trouwens heel wat mogelijkheden voor een terrasoverkapping aluminium. Zo zijn pergola’s in wit, brons, antraciet of houtlook kleuren op de markt. Daarnaast kan je kiezen voor een transparante of opale dakbedekking en er bestaan mogelijkheden om de regengoot in de betonvoet te verwerken voor een strakker uitzicht van de pergola.
  • Zit je graag beschut en warm? Ook een veranda pergola, met glaswanden die je kan open- dichtschuiven, is een optie.

 

Hoe een pergola bouwen?

Een pergola plaatsen kan je ook relatief makkelijk zelf doen. Van onderdelen klaarmaken, muurprofielen plaatsen, steunpalen plaatsen, goot installeren, dwarsliggers plaatsen tot platen leggen: het wordt allemaal van naaldje tot draadje uitgelegd in de volgende handige DIY fiche over een pergola zelf maken. Let wel: om de hoogte van het muurprofiel te berekenen, moet je rekenen op een verval van 13cm per meter. Wil je bijvoorbeeld een pergola van 3 meter hoog bouwen (gootkant), dan moet je hier dus 3 keer 13cm bijtellen en je kent de gepaste hoogte van het muurprofiel.

01/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Vloerbekleding kiezen en plaatsen
Volgende artikel
Badkamer ontwerpen – 3 Limburgse designers op een rij