Outdoor - Oprit & Terras

Belg steeds meer gehecht aan tuin en terras

Dat de Belg geboren is met een baksteen in de maag, dat was al langer bekend. Maar recent onderzoek van terrastegelproducent Marlux leert ons dat het niet bij bakstenen blijft. De Belg is blijkbaar ook grote fan van terrastegels en terrasklinkers.

Dagelijks minstens één uur in de tuin

Een onderzoek bij 1500 Belgen, uitgevoerd door terrasspecialist Marlux, toont aan dat de Belgen enorm gehecht zijn aan hun terras. Het blijkt een plek te zijn waar we graag een groot deel van onze vrije tijd doorbrengen. Maar liefst één op de twee Belgen brengt dagelijks minstens één uur in de tuin of op het terras door.

Wat doen we in de tuin?

Vaak zitten we in de tuin om te tuinieren (90%), om te barbecueën (85%), of gewoon om te zonnen (80%). Over het algemeen is de tuin of het terras een plaats waar we vooral willen genieten. Dit doen we in de vorm van aperitieven, wandelen, zwemmen, lezen, knutselen, spelen met de kinderen of met de hond. Zes op tien Belgen vindt het ook leuk om te sporten in de eigen tuin. En ook enkele Belgen houden ervan om buren te begluren.

Groot terras, grote terrastegels

Dat de Belg graag op zijn terras zit, komt ook tot uiting in het terras zelf. Bijna de helft van de ondervraagden heeft een terras van meer dan 25 m². Ook de oppervlakte van de terrastegels wordt steeds groter. Eén op drie ondervraagden kiest voor tegels van 60 x 60 centimeter, of groter. Het middelmatige formaat is echter nog wel het populairste. Zowat de helft van de Belgen kiest voor terrastegels met een grootte tussen 30 x 30 centimeter en 50 x 50 centimeter.

Zelf aanleggen of poetsen? Liever niet!

Het terras is vooral een plek waar we willen genieten. Werken op of aan het terras doen we dus liever niet. De grote meerderheid van de Belgen roept professionele hulp in voor de aanleg van het terras. Slechts een minderheid legt zijn terras zelf, eventueel met de hulp van familieleden. Wie een terras aanlegt, doet dit meestal in de lente. Logisch, want zo kan je er in de zomer al van genieten.

Voor één vijfde van de Belgen is zelfs het poetsen van het terras iets wat ze zelden of nooit doen. In plaats daarvan kiezen meer en meer Belgen voor onderhoudsvriendelijke terrastegels of terrasklinkers.

09/07/2013

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Wonen in het koninklijk paleis in Brussel: een bereikbare droom?
Volgende artikel
Van duurzaam bouwen naar duurzaam wonen: tips & tricks