Outdoor - Tuin

Batibouw 2012: de tuintrends voor deze zomer!

Dag twee op Batibouw bracht ons naar Paleis 1 met buitenafwerking. Daar spotten we nieuwe tuintrends voor deze zomer. Twee tuintrends vallen ons op. Een, de tuin wordt meer en meer het verlengde van ons interieur, met een volwaardige en vaak luxueuse inrichting. Twee, de tuin is meer dan ooit een echt ontspanningsoord, waar we optimaal kunnen relaxen en tot rust komen. Hoe maak je deze trends concreet in jouw tuin?

De tuintrends van 2012 op Batibouw

Wellness blijft markant aanwezig in de tuin. Stands met zwembaden, zwemvijvers, jacuzzi, whirlpool en hottubs zijn dan ook overvloedig vertegenwoordigd op Batibouw 2012. Daarnaast zijn natuurlijke of rustieke materialen als hout en natuursteen hot. Een houten tuinhuis met een dak van houten leien of een rieten dak of lange rustieke houten tuintafels met zitbanken kunnen dat bewijzen. Tot slot merkten we ook op dat de parasols groter worden, met diameters tot 3,5m. Zo ben je er tijdens hete zomerdagen zeker van dat je in de schaduw zal vertoeven!

De tuin binnenstebuiten

De grenzen tussen binnenhuisinrichting en tuin vervagen, de tuin wordt het natuurlijke verlengstuk van ons interieur. Zo is een tuin meer dan ooit de plek om tot rust te komen en te cocoonen. Een tuinsalon met kussens, een set loungezetels, buitenkeukens, grote barbecues en een knus tuinpaviljoen bedekt met stro of palmbladeren lenen zich daar uitstekend toe! Tip: om binnen en buiten naadloos in elkaar te laten overvloeien kan je ook vouwramen plaatsen tussen jouw huis en terras of in jouw tuinpaviljoen.

 

02/03/2012

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
Badkamerinrichting: badkamer op maat
Volgende artikel
Batibouw 2012: nieuwe trends en soorten bakstenen!