Outdoor

Traditioneel, elektrisch of met gas: zo koop je een barbecue die bij je past

gelukkige vrienden zijn aan het barbecqueën

Hoe mooier het weer, hoe populairder de activiteit: barbecueën! Gezellig bij elkaar in de buitenlucht grillen en kokkerellen: heerlijk. Je wilt natuurlijk wel een BBQ kopen die precies aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en wensen. Heuts vertelt je alvast of je moet kiezen voor de houtskool, elektrische of gas BBQ, allemaal bij Heuts verkrijgbaar.

Traditioneel barbecueën op houtskool

De houtskool barbecue blijft voor veel mensen de enige échte BBQ. Met deze traditionele barbecue geniet je dan ook op en top van de kenmerkende smaak van het gegrilde vlees. Ook die heerlijke barbecuegeur verspreidt zich in no time. Niet moeilijk dat deze manier van BBQ’en nog steeds onverminderd populair is!

traditionele barbecue, mensen op de achtergrond
De traditionele barbecue heeft bij veel mensen toch nog de voorkeur.

Toch heeft een houtskool BBQ ook nadelen: eerst moet die goed opgewarmd worden vooraleer je kunt genieten van een oergezellige barbecuemaaltijd. Geduld uitoefenen vooraleer je kunt beginnen eten, dus!

Snel aan de slag met de elektrische BBQ

Met een elektrische barbecue daarentegen kun je wél snel aan de slag. Geen gedoe meer met briketten, houtskool en de rest van de traditionele rompslomp: gewoon simpelweg de stekker in het stopcontact steken en klaar is kees. Na een paar minuten is je elektrische BBQ al klaar voor gebruik. De echte traditionele barbecuesmaak blijft jammer genoeg wel achterwegen doordat er geen vuur of rook is.

elektrische barbecue
Simpelweg de stekker in het stopcontact steken en klaar is kees!

Geleidelijk uw barbecuegerechten garen met gas BBQ’s

Net als de elektrische zijn ook gasbarbecues in slechts enkele minuten gebruiksklaar. Bij dat soort BBQ gaart je vlees op een geleidelijke manier: geen kans op aanbranden! Ook de schoonmaak achteraf is een fluitje van een cent: haal de verschillende onderdelen van de barbecue uit elkaar en reinig ze met een sop. Het nadeel? Een gas BBQ is de duurste variant.

Voor de die-hards

Om mee te nemen: tafel BBQ’s en camping BBQ’s

Door hun compacte formaat zijn zowel tafelbarbecues als campingbarbecues zeer eenvoudig om mee te nemen. Het eerste is een soort kleine grill die op een tafel gezet moet worden. Campingbarbecues hebben dan weer pootjes en kunnen op de grond staan: een kleiner formaat van een volwaardige BBQ, dus. Voor beide modellen kun je bij Heuts terecht. Bij dit soort barbecues heb je opnieuw de keuze tussen houtskool, gas of elektriciteit. Bij dat laatste moet je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je op je vakantieverblijf een stopcontact in de buurt zult hebben.

campingbarbecue
Een campingbarbecue is de minivariant van de echte versie.

Voor de echte BBQ-liefhebber: de buitenkeuken

Ben je een fervent barbecueër en verkies jij een luxe barbecue boven de traditionele manier van koken? Dan is een buitenkeuken een absolute must have! Bij Heuts zijn buitenkeukens verkrijgbaar in allerlei maten en modellen. Je hebt daarbovenop ook nog eens de mogelijkheid om allerlei leuke en praktische extra’s te kiezen. Zo wordt je kookmoment duurzaam en gemakkelijk. Kies bij Heuts tussen de verschillende luxe uitvoeringen van Weber, de fraaie buitenkeukens van Outdoorchef of die van Pure Garden & Living. Zeker die laatste heeft een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Officiële dealer van Weber en Outdoorchef

Heuts werd in 1965 opgericht en heeft zich van automaterialenspecialist ontwikkeld tot een onderneming die complete oplossingen voor vrije tijd en mobiliteit in huis heeft. Inmiddels mag Heuts zich officieel dealer van zowel Weber als Outdoorchef noemen. Advies van getrainde medewerkers? Ook dat krijg je bij dit bedrijf! Jij ontdekt meteen de nieuwste BBQ-technieken en alle informatie over BBQ’s die jij maar nodig hebt.

14/08/2019

Vragen en opmerkingen

Heb je vragen of opmerkingen? We beantwoorden deze met plezier.

Vragen over dit artikel?

Vorige artikel
6 ideeën voor een prachtige slaapkamer voor een slaapfeestje
Volgende artikel
Van chaotische open kast naar gestyled pronkstuk